Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгени Петров
Евгени Петров
- "Нося отговорност, че съм подкрепила досегашния ВСС", патетично и героично заявява Мая Манолова от БСП. А читатели в нета простичко питат: "Как я носиш бе, Мая? Като безбройните си костюмчета? Или като марковите си чанти и обувки? Или просто си я носиш до следващите избори и следващия мандат като депутат?" Самата Мая очаква изслушването на кандидатите за ВСС да бъде като представление. Както и стана. Но преди и това нямаше. Всичко ставаше зад кулисите.
- Ето ви, братя демократи, новина: "Пожарна сирена заглуши Бойко Борисов в Плевен". Човекът бил да открива обекти по ОП "Регионално развитие", но вой на сирена го надвикала. "Да оставим колегите да си свършат работата и да резнем още една лента", каза Борисов, докато чакаше, сочат медиите. По принцип гласът на Бойко е като Йерихонска тръба - надвива всичко и громи противника. Въпреки това от този момент нататък пожарните в цялата страна са пренастроени да свирят тихичко "Лебедово езеро" от Чайковски, като са вдигнати по тревога.
- Made in BG - Недоволни пътници отвлякоха влак. Е това е за Гинес. Бесни от поредното чупене на старата електричка 450 души на гара Илиенци взеха на абордаж бързия влак за Варна и го принудиха да спира на всяка керемидка, за да ги превози. След 23 години пазарна икономика продължаваме да се возим като добитък в таралясници от началото на 70-те години и да се ползваме от придобивките на социализма. После не ме питайте защо Тодор Живков го има по билбордове.
- Премиерът получи ДАР (Държавна агенция "Разузнаване"). Така ще се казва бившата НРС (Национална разузнавателна служба), която преминава към изпълнителната власт. Добре, че все пак не се казваше БАР (Българска агенция "Разузнаване"). Все в тая връзка пресата ни радва, че "Закон допуска бодигард да е президент". Е, къде е новината? Един за малко не стана. Отказа се, защото имал да довършва предизборни обещания и да строи магистрали.
- Брейййй, Божидар Димитров няма спиране. След мощите на Йоан Кръстител и вампирите, сега изровили кула на император край Созопол. И докато търсят скелет на морска русалка, може и Атлантида да намерят.
- Не знам какво точно подписаха нашите при посещението си в Израел, за "Хизбула" със сигурност не се разбраха. Но фактът си е факт - пратихме 11 министри, върнаха ни 11 хаджии. И премиерът си изгуби времето - не му осигуриха поне една лентичка да среже. Защото "Една лентичка да срежем да не е празен денят" - думи на Бойко, цитирани от "Труд".
- Дянков се ядоса на Холандия за Шенген, Борисов - на Русия за "Белене". Е, всеки според ранга си. Остава държавният глава да скръцне със зъби на Обама и съвсем ще заприличаме на Велика Македония. 
- Невероятно, но факт! Първа плаваща коалиция в парламента. Депутати от ГЕРБ, БСП, СДС и ДПС се обединяват, за да регулират отношенията между големите търговски вериги и доставчиците им. Ами да, най-после разбраха, че в бакалиите отделни каси за депутати няма. За черните партийни каси не говоря. За тях парламентарният консенсус е пълен.