Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КИРИЛ ДОБРЕВ
КИРИЛ ДОБРЕВ

БСП се е регистрирала за изборите с имената на изключените от партията членове. Това написа във фейсбук профила си Кирил Добрев. 

"Знаете ли какво е абсурд? Абсурд е да регистрираш партията си за участие в изборите, благодарение на изключените от теб членове. Вчера ръководството на БСП подаде в ЦИК документи за регистрация на коалицията за местните избори и задължителното за целта актуално състояние на БСП, в което фигурират имената на всички изключени на конгреса в началото на годината. На практика с това се признава, че изключените с фалшиво гласуване по време на пленума през февруари тази година, всъщност са равноправни членове на партията", пише Добрев. 

"Нямам проблем да се ползва името ми за регистрация на партията, не бих обжалвал. Просто е абсурдно пред закона да си член, а на Позитано 20 да си изключен. Въпросът е колко още може да се копае дъното", написа още той. 

Добрев и Корнелия Нинова влязоха във вътрешнопартийна битка през миналата година. Той бе изключен от Националния съвет на БСП на 30 декември 2021 г., а след това възстановен с решение на Върховния касационен съд от 27 юли 2022 г. 

През февруари тази година имаше и напрежение на конгреса на БСП. Кирил Добрев не бе допуснат до заседанието на конгреса на БСП. Той бе спрян от охраната още преди зала 3, върна се до входа на НДК, за да търси регистратурата. При втория опит Добрев успя да премине първата охрана, но бе спрян на входа на залата.

На 11 февруари Добрев бе изключен от БСП с 498 гласа "за", 15 "против" и 24 "въздържали се".