Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Така изглежда наводнено Царево.
Така изглежда наводнено Царево.

Тялото на председателя на Районния съд в Царево Мария Москова е изплувало в района на пристанището в Царево. Тя бе една от двете изчезнали жени по време на потопа вчера.  Другата в неизвестност е дъщеря й д-р Даниела Йорданова, която е пътувала заедно с нея в колата, повлечена от придошлите води в кв. Василико.

Три станаха жертвите на водния ад по Южното Черноморие. Другият загинал е 61 г. мъж строител от Смолян, който е работил на вилата на съдийката. 

Третият загинал при потопа засега не е идентифициран. За него се знае само, че е мъж на около 50-те, добре сложен, гологлав и с черна тениска. Тялото му било засечено с дрон в морето и по-късно извадено.

От кризисният щаб в Царево постоянно получават сигнали за липсващи хора след като роднините им не са могли да се свържат с тях. Дали те са реални обаче не се знае, тъй като по време на бедствието имаше проблеми с мобилните комуникации.

Междувременно пропадна и последният мост край къмпинг "Нестинарка", който свързваше Царево с Ахтопол, и на практика съвсем откъсна от света най-южните ни морски курорти.

"Тъкмо положението започна да се нормализира и получиха тази лоша новина. Сега сме съвсем откъснати от света", коментира пред "24 часа" кметът на Синеморец Динко Костадинов.

Според него над 1000 са блокираните туристите там, които няма как да се изтеглят заради пропадналия мост при Нестинарка, който бе единственият им алтернативен маршрут. Всички са си стегнали багажа и чакаха удобно време да потеглят, но ще трябва да останат по стаите си, докато се намери алтернативен маршрут.

Към момента алтернативно трасе няма, Търсим черен път и проучваме дали ще може да поеме трафика, казаха от Областната дирекция на МВР в Бургас.