Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лео Меси със съпругата си СНИМКА: ИНСТАГРАМ
Лео Меси със съпругата си СНИМКА: ИНСТАГРАМ

Ди Каприо, Едуард Нортън, Селена Гомес и куп други величия на световния шоубизнес научиха пътя до стадиона след идването на Бълхата в американското първенство

Кристиано Роналдо крещи на съдията и се сбива с някакъв човечец на стадиона, а светът се залива от смях. Португалецът печели първа купа с “Ал-Насър”, а публиката вече се превива на земята от лудешкo хилене.

Носителят на пет златни топки се провиква от Азия, че е най-великият футболист за всички времена... Всички бършат сълзи и не могат да си вземат дъх от непрестанното кикотене. Един от най-егоцентричните играчи за всички времена със сигурност усеща пренебрежението на публиката и всячески се опитва да привлече отново светлината на прожекторите към собствения си заден двор.

Но е трудно, много трудно. В Саудитска Арабия обещаха на Кристиано да се къпе в река от злато, но никой не го е залъгвал, че той ще продължи да се носи по гребена на световната популярност. Как да си запазиш славата, при положение че новият ти отбор е на светлинни години от “Манчестър Юнайтед” или “Реал” (Мадрид), а местните папараци не могат да стъпят и на малкия пръст на европейските си колеги.

Там има неизчерпаеми количества петрол, но няма подходящата среда, за да запазиш божествения си статут.

Феновете си наляха бира и се настаниха удобно, за да се посмеят и на тази комедия, чиято основна сюжетна линия са перипетиите на един

гениален

футболист

в държава, където запалянковците едва ли не още живеят по дърветата и се хранят с банани.

Действителността се оказа доста по различна. Или ако не беше толкова различна, то Меси успя да я промени с идването си в Маями. Почти веднага след като гениалният му крак стъпи на северноамериканска земя, местните запретнаха ръкави да му доказват, че не е направил най-голямата грешка в живота си. Янките, техните съпруги и омазаните със сладолед отрочета поне за момент изоставиха американския футбол, бейзбола и дори баскетбола, за да отидат на стадиона и да зяпат “сокър”, който иначе не е в топ три на най-любимите им спортове.

Билетите за мачовете на “Интер” (Маями) изведнъж поскъпват с 515%. Преди трансфера на Меси в тима феновете са плащали средно по 110 долара за билет за мача. С

идването

на Бълхата

средната цена на пропуските скача до 717 долара. Някъде по същото време Бионсе организира мегаконцерт в Маями и местата естествено са разпродадени, но за много по-скромната средна цена от 493 долара.

Янките и друг път са имали възможността да видят на живо съпругата на Джей Зи, но шоуто с марка Лео Меси ги принуждава да изоставят пословичната си пестеливост и да платят солено, за да са част от него. Защото на стадиона може и да не се играе футбол от ранга на Шампионската лига, но шоуто наистина е гарантирано.

Къде другаде ще имаш възможността да платиш “някакви си” 700 долара, за да се омешаш с холивудски величия, които иначе се крият по лимузините и именията, опасани с бодлива тел. Оказва се, че аржентинският футболен гений е нещо като магнит за мъже и жени, участвали в създаването на някои от най-качествените филмови продукции. Меси облича екипа на “Интер” и ето че на стадиона започва да ходи Леонардо ди Каприо. Носителят на “Оскар” погледал случващото се на терена и след това

отишъл да

хапне сладолед

на един от павилионите на стадиона. Сигурно все още му е трудно да свикне с играта, в която са влюбени европейците, но е намерил време и пари да си осигури място на трибуните, за да види с очите си що за птица е футболистът, който си позволява да му съперничи по слава и богатство.

Пак там на стадиона папараците “застрелват” с камерите си и звездата от “Боен куб” Едуард Нортън, който за разлика от Ди Каприо си седи кротко на мястото и се опитва да докаже на околните, че наистина му е интересно. В роля влиза и Селена Гомес, която май е повече певица, отколкото актриса. Любимката на всички тийнейджъри по света подскача досущ като истинска европейка в напечен момент, когато Меси аха да вкара гол. В ложите на стадиона е и принц Хари, за когото има огромна вероятност да е дошъл на мача, за да поизтупа позавехналия си имидж.

“За жителите на град, разглезен от присъствието на филмови, музикални и спортни звезди, е странно това стълпотворение на величия на едно и също място. Много от тях са фенове и на баскетбола, но рядко ходят в залата и абсолютно винаги закъсняват, влизайки по средата на мача. Сега е различно. Хора, които ежедневно ни се усмихват от екрана, сега дисциплинирано влизат на стадиона поне 15 минути преди началото на футболния двубой. Меси им е толкова интересен, че те искат да го видят и по време на загрявката”, коментира ситуацията спортният журналист Лес Дънкан.

Според него трансферът на Меси в “Интер” (Маями) е на път да промени ситуацията в американската MLS лига. Да започнем оттам, че босовете на клуба вече обмислят какви инвестиции са необходими, за да се възползват максимално от популярността на новия си играч.

Големият проблем е, че носителят на седем златни топки дойде да изнася своите представления на стадион с твърде скромен капацитет. Съоръжението е с едва 22 000 седящи места, а желаещите са десеторно повече. Затова и цената на билетите за последния мач на “Интер” достигат космическите 17 000 долара Решението е ясно – по-голям стадион, повече публика и повече парички за хората, които успяха да докарат Лионел Меси в американската MLS лига.

Пари ще бъдат направени от продажба на фланелки, чаши, вази и плюшени играчки с лика на аржентинската суперзвезда. Феновете на отбора вече се оплакват от нахални улични търговци от мексикански произход, които ги

причакват

пред стадиона,

за да им предлагат спортни ментета с името и номера на Меси. Въпреки техните изяви приходите на официалните дистрибутори на спортни екипи са скочили до небето. Всички са се подготвили да изстискат и последния петак от популярността на световния шампион с тима на Аржентина.

Лео им е толкова ценен, че даже се наложи да бъде нает хеликоптер, който да облита територията около стадиона и да следи за подозрителни елементи, които биха искали да навредят на него или на семейството му. Предприемчивите янки са готови да построят нова бизнес империя около световната слава на Меси.

Самият той очевидно се чувства добре на американска земя и вече вкара куп голове, а неговият отбор няма загуба в последните 11 мача. Очевидно е, че всички страни са доволни от партньорството си. Успешният експеримент ще отвори вратите и на други футболни звезди, които вероятно ще вземат по-малко пари от тези на Роналдо и компания в Саудитска Арабия, но за сметка на това ще продължи да ги има на футболната карта.