Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В БСП-то се обиждат на СПИН-аджии и ибрикчии. А червеният орга(ни)зъм се бунтува – продължава да иска оставкапа на серопозитивния шегаджия. Дончева пък иска нещо по-младичко за партиен лидер. И всичко това в началото на новия политически сезон. И на “Позитано”, и в ГЕРБ умират да занимават народа със себе си, но докато столетницата използва вътрешнопартийни скандали, Бойко действа с ножица и лентички.
 България трябва да положи големи усилия за борбата с бедността и безработицата – заяви председателят на ЕК Жозе Бпрозу пред френска медия. Верно бе… досега мислехме, че основният ни проблем е липсата на катерушки по детските площадки и отказът на Бербатов да играе в националния. Но пък какви светли бъднини ни обещава Цветанов за следващия мандат… “Ще се случат чудеса” – обеща в Смолян и аз веднага си помислих, че Бойко ще окачи бутонките на пирона.
 България в Шенген? Нещо като “Шефът каза: “Ще видим” Това поне се разбира (ако изобщо се разбира нещо) от изявления на европейски политици. Барозу ни подкрепи в София, без да спомене Румъния.
 Еврокомисарят по правосъдие Вивиан Рединг пък каза, че не вижда скоро Румъния в Шенген, без да спомене България. Вярно е, че с братята румънци бягаме по една писта, но е нормално да сме в различни коридори.
 Като не ни щат в Шенген, ние пък не им щем еврозоната – така поне пише “Уолстрийт джърнъл”, цитирал Дянков. Не че гроздето е Бог знае колко нависоко, но май наистина ще се окаже кисело. Поне според финансовия министър, който не вижда ползи от присъединяването сега, въпреки че изпълняваме условията по ERMІІ.
 Македонският президент Георге Иванов призова в Брюксел София и Скопие да оставят историята на историците. А, хубаво се сетихте, ама новия исторически център на Скопие историците ли го построиха? Да ви кажа, то самото име на президента е точно като първия ни космонавт. Да не вземат и него да обявят за македонец! А находпив коментатор поства: “Тя, разширената “македонска” история, е във формат mms, а кратката ще да е като sms?
 Преглед на печата: “Нивите в Добруджа стигнали цените в САЩ”, съобщава родната преса. Отлично, сега остава да ги стигнем и по добиви.
 Попадение в рубриката “Възход и падение”: “Веселин Маринов разпуска сам във Виена, после – в Полски Тръмбеш.
 Вдигнаха за ремонт Цар Освободител заедно с коня. Зевзеци разправят, че на негово място ще монтират новия символ на републиката – хипопотам. Затънал до уши в блатото и отворил ейййй такава уста.
 Офицерството скочи срещу Дянков за преференциите. Питат го: “Дянков, бил ли си войник.” Може и да е бил, а може и не, важното е, че в момента четвърта година служи при генерал. А службата при Бойко се брои двойно.
 Депутатите създадоха постоянна парламентарна комисия да наблюдава работата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Иначе казано, (според депутата Петър Димитров) “ще я съзерцават”. А ние ще плащаме на още една група сеирджии за длъжност, много близка до “директор на водопада”.