Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгени Петров
Евгени Петров
- Миналата седмица писах, че като напече слънцето, опозицията започва да мисли или за оставки, или за вот на недоверие. Ето и сега - вдигнаха се пак температурите и някои сгорещени чугунени глави от БСП сериозно започнаха да обмислят как да ударят по управляващите заради провала в спорта и пак да станат за резил. Добре, че Станишев пусна климатика и възпря ентусиастите. Но пък имало много други поводи да станеш за резил.
Ето ви един. Лют скандал между Уста Антон Кутев и Уста Корнелия Нинова, при което втората призовава първия да се оттегли. Специалното изявление на Нинова, разпространено до медиите, идва след интервю на Кутев, в което заяви, че социализмът се предавал подобно на болестта СПИН - по наследство или по полов път. Цялата PR машина на ГЕРБ да беше мислила, нямаше да го измисли така добре. Не знам как са го прихванали другарите от столетницата, но сега на "Позитано" щели да продават розови презервативи.
- Ощипах се, но се оказа вярно! В Щатите плащат по 25 хиляди долара за златен олимпийски медал, а у нас - 200 000 лева, или малко над 100 000 евро. Но нашите спортисти постъпиха отговорно, като не взеха много медали и така спестиха харчове на хазната в тези кризисни времена. Хвала на такива спортисти и на този кабинет, който за един медал дава повече от 4-годишната министерска заплата на вицето Дянков, по негови изчисления.
- Освен температурните рекорди през седмицата имахме и "горивен" рекорд - цената на бензина удари 3 лева. "Цената на горивото е цинично висока", проплакаха шофьори, цитирани от медиите. Не бе, братя, доходите са цинично ниски, ей в това е проблемът. Обаче толкова произвеждаме. Както е казал философски шопът: "Не могат да ми платят толкова малко, колкото малко можем да им работим." А сега де?! Виж следващия абзац.
- Опа-ааа, Франция намалява временно акциза за петрола и дизела, за да облекчи шофьорите. Дянков, нещо да кажеш? Обаче хер Флик си трае, защото му е много удобно да събира повече ДДС от по-скъпи стоки и най-вече от горивата. После ще се тупаме в гърдите, че сме имали излишъци.
- Добро попадение - от НДСВ искат да се отнеме лицензът на "Авиоотряд 28" заради таксиджийските изяви на правителствените машини с футболисти, партийци и трети лица. Може - колко му е. Ама да не излезе после, че са обслужвали и царедворци при управлението на Симеон, както стана и с БСП. И после - с какво премиерът ще разхожда късополите репортерки по света и у нас? Пък един зевзек пише във фейсбук: "Какво като са си платили футболистите? То е все едно Цецка Цачева да отдаде под наем залата на парламента за рок концерт. Абе не викайте дявола, щото на Цецка малко трябва.
- Варненският бизнесмен Веселин Марешки посъбуди малко духовете, като обяви, че ще бъде в следващата политическа тройка на България. Не уточни само в коя - на властта или на опозицията. И в двата случая няма да му е трудно да си намери компания - политически проститутки у нас дал Господ. А и според моите наблюдения политическият секс е малко по-доходен от физическия.