Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рупърт Мърдок КАДЪР: Туитър@rupertmurdoch
Рупърт Мърдок КАДЪР: Туитър@rupertmurdoch

Бившата тъща на Роман Абрамович е новата тръпка на медийния магнат

“Бях много нервен. Страхувах се да се влюбя, но знаех, че ще ми е за последен път.” Това признание принадлежи на 92-годишния медиен магнат Рупърт Мърдок. Прави го през март, когато обявява годежа си с 66-годишната Ан Лесли Смит и само седем месеца след като се е развел с четвъртата си съпруга.

Говореше се, че сватбата им ще е в края на това лято, но в момента Мърдок се наслаждава на круиз в Средиземно море с друга 66-годишна чаровница. И медии от цял свят тръбят, че той отново се носи на крилете на любовта, след като е разтрогнал годежа си с Ан Лесли Смит.

Новата му избраница e Елена Жукова, която прави успешна кариера като молекулярен биолог и специалист по диабет в САЩ, където емигрира от Русия преди трийсетина години.

За нея се знае сравнително малко, въпреки че съдбата я е поставяла под светлината на прожекторите и друг път. През 2008 г. нейната дъщеря Дария се жени за руския олигарх Роман Абрамович. Двамата се запознават по-рано на парти, организирано от баща ѝ, с когото Елена Жукова отдавна е разделена. По това време Абрамович все още е женен за втората си съпруга, с която имат пет деца. Привличането му към Даша е толкова голямо, че се развежда. Тя от своя страна пък трябва да напусне САЩ, където живее с майка си от 1991 г., и да се премести в Москва заради него. Любовната им приказка трае около десетилетие. През 2019 г. Дария Жукова се жени повторно, този път за гръцки корабен магнат и прекарва голяма част от времето си в Европа, но не спира да поддържа тясна връзка с близките си приятели в Америка.

Рупърт Мърдок и Джери Хол се разделиха през август.
Рупърт Мърдок и Джери Хол се разделиха през август.

Сред тях е третата съпруга на Рупърт Мърдок - Уенди Денг. Родената в Китай предприемачка

влиза в живота му само 17 дни след като се е развел

през 1999 г. И макар да е с 38 години по-млада от него и да са разделени от десетилетие, продължава да се интересува от случващото се с него и до днес. Твърди се, че точно приятелските отношения между Уенди Денг и Дария Жукова са довели до среща на Мърдок с Елена Жукова.

Милиардерът толкова бил заслепен от чаровната усмивка на пенсионираната биоложка, че бързо се разпоредил на сътрудниците си да наемат една от най-известните яхти в света и поканил бившата тъща на Абрамович да изкарат заедно лятната си ваканция. Лодката “Кристин О” някога е принадлежала на гръцкия корабен магнат Аристотел Онасис. Освен че е забавлявал на нея съпругата си Джаки Кенеди и любовницата си Мария Калас, той е посрещал и редица известни личности като Уинстън Чърчил, Грета Гарбо и Ева Перон. На борда ѝ прави своя сватбен прием и американската актриса Грейс Кели, когато се омъжва за принца на Монако Рение.

Дали любовната приказка на Елена Жукова с Мърдок може да завърши също с брак, все още е рано да се каже според приближени на двамата. Някои вестникарски коментатори обаче пишат, че такъв е много вероятен, защото медийният магнат е показал през годините, че

трудно живее без жена до себе си

Освен това някои от сътрудниците му твърдят, че 92-те му години са по-скоро само число при него, тъй като притежава енергия на наполовина по-млад човек. А и след разочарованието от проваления годеж с Ан Лесли Смит има нужда от някого, който отново да му се възхищава, както винаги е било през неговия живот.

Елена Жукова и Мърдок са забелязани да се качват на “Кристин О” в края на юли. Посетили Позитано и Неапол, а след това се преместили на друга яхта, с която стигнали до красивия остров Корфу. В някои части от пътешествието към тях се присъединили и дъщерите на Мърдок от Уенди Денг, които са на 20 и 22 г.

Той има общо шест деца от първите си три брака, които са на възраст от 20 до 65 г., но само един от синовете му участва пряко в управлението на неговата медийна империя. С четвъртата си съпруга Джери Хол той се раздели през август миналата година. Тя също е на 66 г. и когато се ожениха през 2016 г. в Лондон, и двамата смятаха, че най-сетне са намерили подходящия човек, с когото да довършат земния си път. Повече от 20 г. Джери Хол беше спътница в живота на фронтмена на “Ролинг Стоунс” Мик Джагър и му роди четири деца. И макар дълго време да търпеше изневерите му, в крайна сметка го напусна през 1999 г., след като стана ясно, че музикантът има наследник и от бразилска манекенка.

От Рупърт Мърдок също понесе запомнящ се удар. Той я информира с имейл, че се разделят, но така и не се разбра какво се е случило помежду им, защото адвокатите му се постараха доста, за да не бъдат разкрити причините за раздялата им. Близки до Джери Хол обаче твърдят, че някои от 6-те му деца са вбили клин в отношенията им, защото се притеснявали, че тя му действа прекалено обсебващо и не е ясно как това ще се отрази на завещанието му, с което ще бъде разделено състоянието му от 17 млрд. долара след неговата смърт.

Към момента няма никакви индикации как приемат възможността Елена Жукова да стане част от фамилията. За разлика от предходната тръпка на Мърдок - Ан Лесли Смит, която нямаше собствени деца и опит с живота на известните личности, рускинята знае и по двата въпроса доста. Освен че

сама е отгледала дъщеря си Даша,

сега тя прекарвала много време и с трите си внучета. Също така покрай бившия си зет Роман Абрамович е усетила както ползите, така и недостатъците на лъскавия живот на милиардерите.