Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петко Симеонов
Петко Симеонов

Реших да проверя къде съм според формулираните от правилно мислещите 17 точки, които посочвали, моля ви се, кой е руски агент за влияние:

1. Аз съм за спиране на опасната война в Украйна, за преговори и мир. Какво ще се договорят, е работа на преговарящите, а не моя. Важен е мирът! В момента продължаването на войната е необяснимо.

2. Война е, но е предизвикана и търсена от двете страни. И двете страни са се подценявали. Отдавна не е между Русия и Украйна, а е между Русия и Запада на територията на Украйна чрез предимно украински войници.

3. Осъждам досегашното поведение и на двете страни. Русия, защото е агресор и продължава войната, Украйна, защото не изпълняваше Минските споразумения, а после пък скъса постигнатите договорености в Истанбул.

4. Издадената заповед за арест на Путин от Международни съд в Хага, който не е признат от САЩ и Китай, е безсъдържателна!

5. Със същите усилия и с далеч по-малко разходи, ако настояваме за спиране на войната и преговори, ще бъдем по-полезни на Украйна и украинския народ, отколкото да ѝ даваме оръжие. В момента изтича кръвта на Украйна.

6. Още никого не ругая, настоявам за мир!

Точките от 7-ма до 10-а, както 12-та, 13-та и 14-та по формулировка се отнасят до длъжности лица с подчинени. Не съм в състояние никого с нищо да саботирам - нито НАТО, нито съюзните държави, нито еврозоната.

11. Отнася се за изгонените 70 руски служители от посолството на Русия. Не съм запознат с дипломатическия език - какво значи прилагането на принципа "равен брой техни дипломати у нас с нашите при тях"? Ако правилно се досещам, против съм! Глупава емоционална реакция. Що се отнася до изгонването на руски шпиони обявени за persona non grata, съгласен съм. Така трябва да се постъпва.

15. Нямам връзка с Виктор Орбан, нито със Зоран Миланович. Симпатизирам на Орбан и външната му политика, ако Зоран Миланович води същата политика като Орбан, значи симпатизирам и на него. Симпатизирам и на други като тях.

16. Разбира се, че съм против крайните русофили и крайните атлантици. Българските национални интереси за мен са най-важни. Ние принадлежим към НАТО и ЕС! Това е следствие от нашата история и култура, то отговаря на българския национален интерес! Няма предмет за спор и от двете страни.

17. Категорично и без уговорки подкрепям роженския пилон с българския национален флаг. Настоявам знаменосни пилони да се издигнат на останалите места, където се провеждат периодични фолклорни срещи, надпявания, надсвирвания и надигравания. Сещам се за Копривщица, но и навсякъде другаде. Искам пилон да има на Петрова нива, на Оборище, на Предела. Искам българският национален флаг на подходящи пилони да се развява в поддържан и блестящ вид пред всички училища, детски ясли и градини, държавни и общински учреждения. Това трябва да бъде уредено със Закон за знамето! Що се отнася до офиси, апартаменти, къщи, дворове, въобще обитавани територии, българският флаг на отделен пилон, или развят по друг подходящ начин, да бъде възприеман като похвален знак. И така е редно, както го правят и в другите съюзни държави с техните национални знамена!