Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатите ще мъдрят конституционните промени след лятната си ваканция

СНИМКА: “24 ЧАСА”
Депутатите ще мъдрят конституционните промени след лятната си ваканция СНИМКА: “24 ЧАСА”

Качеството на народните представители е такова, че май трябва да им забраним да пишат закони, докато не минат тест за четене с разбиране

България има най-иновативните и интелигентни народни представители. Които са готови да откликнат на всеки повей на обществено недоволство и да творят закони.

Проблемът обаче е, че българските депутати пишат и приемат закони с такова качество, че все повече хора се замислят дали не е добре това право и задължение да им бъде отнето. Поне докато не демонстрират на тест PISA, че са овладели четенето с разбиране - умение, което се изисква от всеки четвъртокласник.

Само за две седмици депутатите сътвориха чудеса от безсмислици. И после беше дежурното “Мале, мале, кво стана!”.

Да си припомним. Първо забравиха в Закона за защита от домашното насилие да включат интимните връзки. Донякъде логично, защото интимната връзка не е точно у дома. След това по спешност се събраха, за да включат интимната връзка. Но и поставиха ограничения - каквото и да се случва, то е насилие след 60-ия ден. Ама забравиха да уточнят откога се броят дните. А за да е пълно шоуто в съдебните зали, взеха, че опитаха да забранят хомосексуализма. Но го направиха по такъв начин, че реално под интимна връзка попада всяка една оргия, в която участват мъже и жени. С котета и козички остава забранено, да си знаете!

Малко преди този популистки напън депутатите сътвориха друго чудо, този път с отнемането на автомобили от пияни и дрогирани шофьори. Така поправиха закона, че на хванатите пияни им вземат задължително колата, ако са катастрофирали пияни обаче - не е съвсем сигурно. А тези, които успеят да убият човек, докато шофират дрогирани, могат да си запазят автомобила. Ама то щото, видите ли, мярката била превантивна, не за друго.

Лошото е, че същите тези блестящи юридически умове имат напъна скоростно да променят конституцията. До края на годината. И нищо чудно на 1 януари вместо със забранени служебни правителства да осъмнем монархия. Или пък интимна република. И пак ще има “Мале, мале”.