Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Имам усещането, че на тази олимпиада болшинството от нашите спортисти бяха сред зрителите, попаднали по грешка сред състезателите. Някои вече ги обявиха за туристическа група с ваучери и фотоапаратчета да събират автографи от големите, вместо със спортни екипи да печелят медали. Като изключим медалите на кака Златка, Тервел Пулев и достойният финал на бай Йордан Йовчев, и отборът на народа, провалът е пълен. По времето на соца само от щангите вземахме в пъти повече.
На този фон нищо чудно, че Бойко Борисов отлетя за Лондон за среща с британския си колега Дейвид Камерън, но не посети олимпийското село. Според някои медии Борисов стана първият чужд политик, който посещава Лондон и не отива да насърчи сънародниците ни. А първоначално се шушукаше, че премиерът дори щял да участва на игрите в дисциплината “многобой”. Защото ставало дума за много и за бой.
Като споменах соца, Плевнелиев показва характер, като разкритикува правителството за договорките с големи търговски вериги. Според специалисти това си е връщане към плановото стопанство. Обаче пак според президента в момента България произвежда десет пъти по-малко месо отпреди 20 година, а десет пъти повече е вносът на домати и краставици, отколкото износът им. Тоест - пак жалба по соца. Ами да връщаме АПК-тата, какво се мотаем.
И още спомени от Татово време. Бойко разпореди поредната държавна компания да спонсорира спорта. “Пристанище Варна” ЕАД е новият спонсор на баскетболния “Черно море”, стана ясно в края на изтеклата седмица. Преди година ТЕЦ “Марица-изток 2” купи закъсалия “Берое”.
Модата “политик на капак” продължава. Сега пък лидерът на партията на българските мъже Росен Марков от Варна тунингова на предния капак на колата си червената фурия Мая Манолова. Решил да е жена, защото със снимките на Бойко и Дянков излизало “малко обратно”. Очаквам в най-скоро време да се размина с някой автобус, гордо понесъл ликовете на Цецка Цачева и Искра Фидосова. А най-правилно ще бъде някоя от строителните машини по магистралите да се облепи с лика на министър Лиляна Павлова.
Вътрешният министър на Германия Петер Фридрих трябваше да повтори, че България няма да се присъедини към Шенгенското пространство за безвизово пътуване. “За съжаление развитието в България не е толкова напреднало, колкото се очакваше.” И ние, народът, така мислим, г-н министър - едно очакваш на избори, друго се получава по-късно. Обаче, както трябва да ви е известно, вината преди всичко е на тройната коалиция и конкретно на Станишев.
В името на цитата: “Бойко и Ноле на корта срещу Мъри и Камерън. Мачът бил договорен при посещението на Борисов на “Даунинг стрийт”. Втори цитат: “Над 600 перничани все още са на палатки и във фургони.” И няколко заглавия: “След сушата ни удря скъпотия”. “Доматът щял да стане 6 лева, виното и ракията с - 20 на сто нагоре”. “Бензинът отново поскъпва”. “Чушките вехнат, ябълките загиват, тютюнът изсъхва.”
Изобщо - всеки с проблемите си. Важното е кой ще бие на тенис.