Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Петров - Ицо Хазарта КАДЪР: Фейсбук/Ицо Хазарта
Христо Петров - Ицо Хазарта КАДЪР: Фейсбук/Ицо Хазарта

„Тази гадост - да обезобразиш жена с макетно ножче, е окачествена като лека телесна повреда. Може би тези, които постановяват такива решения, биха разсъждавали по друг начин, ако преживят нещо подобно. Това, което ние можем да правим е да приемем закони. Приехме Закона за защита от домашно насилие преди 2 седмици. Той се точи от години. Срам ме е да говоря за това. Иска ми се да направя много неща”.

С тези думи депутатът от ПП-ДБ Христо Петров - Ицо Хазарта, коментира случая с обезобразената с макетно ножче жена в ефира на „Събуди се" по Нова тв. Припомняме, че 18-годишното момиче е с 400 шева след садизъм от приятеля й. Мъжът е обръснал и главата на младата жена.

„На мен ми е много трудно да говоря на тази тема. Имам три дъщери. Доста думи бих намерил за този мъж, но не мога да ги кажа. Този човек не е израснал в ЦНСТ или дом за сираци. Той е на свобода. Видях, че си е татуирал надписа „Свобода или смърт”. Много интересно хората, които са носили знамето с този надпис, какво биха му казвали и как биха постъпили с него, ако го видят. И допускам как”, каза още депутатът от ПП-ДБ.

Той коментира и политическата обстановка у нас.

„Бой не съм виждал в парламента. Ако някой смята, че едно дърпане на риза е това, значи няма идея какво е бой. Мисля, че се оформят общи цели лека полека. Това, което се вижда вътре в Народното събрание, е доста различно от това как изглеждат нещата отвън. Трудно е да видиш цялата картина, по-лесно е да си избереш един отрязък и да започнеш да биеш по него”, каза още Хазарта.

За спора около националния празник:

„Аз по-скоро бих се съсредоточил върху това какво е 24 май. Защото моят живот е такъв благодарение на този ден и на това, което честваме тогава. Всичко, което макар и малко съм успял да направя в живота ми, е било свързано с българския език”.