Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгени Петров
Евгени Петров

- Край на повишението на цените, спекулантите изедници и свободната пазарна икономика. В играта по заповед на премиера се включва ДАНС - Държавна агенция за надзор на стоките. Тя вече има и няколко отдела - "Месо", "Мляко", "Сирене", "Яйца и птици" и т. н. И тъй като всичко в държавата ни е наред, Бойко ще продължи с най-важната задача пред народа и правителството - спасяването на родния футбол на всички нива. Шенген ще почака - нали уж можело да се окаже опасен за България.
- Като стана дума за футбола - другарю министър-председател, чини ми се, че вашата работа е не да търсите спонсор на един или друг футболен отбор, а чужди инвеститори за България. Вие сте избран за премиер, не за шеф на футболен съюз. Ако е така, да хуква Боби Михайлов да търси инвеститори в АЕЦ, в БДЖ или в модерни технологии и хай-тек паркове. И озаптете монополите в държавата, от футболните няма спасение. 
- Активисти от Движение "Модерна България" начело с Борислав Цеков сами си сложиха белезници в знак на протест, че държавата третира гражданите си като престъпници. Така като чета - научили сте си урока - вече се самоарестувате, вместо да чакате "родната полиция" и лично Цв. Цв. Похвално, Боби, следващия път си носете въжето и сапуна, ако решат да ви бесят. 
- "Картел при горивата няма, "Лукойл" не е монополист", отсякоха от Комисията за защита на конкуренцията след година разследване. Отдъхнах си спокойно - родната Комисия ни пази. И да се разберем - повече никакви протести за цените на горивата.
- Трябва нова агенция срещу тероризъм - зове експерт по въпроса след атентата в Бургас. Разбира се, че трябва - с председател, четирима ресорни заместници, главен секретар и минимум стотина души щат. И непременно звено за координация на действията с ДАНС, ГДБОП, НРС, НСО и още колкото абревиатури се сетите.
- Като напече слънцето и няма новини, на БСП и ДПС обикновено им иде наум или вот на недоверие или предсрочни избори. Ако много напече - и двете. Според опозицията управлението е провал, а от ГЕРБ били окопни бойци. А както е известно, колкото повече си заравяш главата в пясъка, толкова повече лъсват едни други части, мъдро заключи Станишев. В такъв случай, питам се, с какви части премиерът през ден говори по телевизиите?
- От администрацията на Народното събрание са обявили обществена поръчка за доставката на тоалетна хартия, носни кърпички, кърпи за ръце и за хигиенни материали за 175 000 лв. Ами...всеки с нуждите си. Мен да питате, там работата е за голямата метла, но за тази цел трябва да изчакаме до изборите.
- Съдийката Петя Крънчева, същата, която по 8 години мотае дела, разреши на бившия шеф на пътната агенция Веселин Георгиев, известен още като "Батко", да се лекува в чужбина. Правилно, дори похвално. Хуманизмът и съпричастието са основна черта на българския съд. Очевидно хернията, от която Георгиев ще се оперира в Мюнхен, не е по силите на нашите касапи, въпреки че получиха само похвали за работата си след взрива на бургаското летище.