Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТОРПИЛА: Два от олимпийските рекорди в плуването са за Ие Шивен.
ТОРПИЛА: Два от олимпийските рекорди в плуването са за Ие Шивен.

По средата на Олимпиадата в Лондон игрите в британската столица изглеждат безкрайно тихи откъм скандали с допинга.
До момента ченгетата хванаха един щангист от Балканите - албанец, разбира се, възпитаник на Иван Абаджиев, и една гимнастичка. Изглежда изградената от компанията "Глаксо-Смит-Клайн" свръхмодерна и свръхбърза лаборатория ще остане без работа. Дори и обещаващите скандални разкрития за резултати на 16-годишната Йе Шивен, която в съчетаното плуваше последните 50 м по-бързо от американеца Райън Лохте, набързо бяха потушени.
Китайците
обвиниха западната преса в арогантност,
родителите на "червената торпила" обясниха какви огромни усилия й са и коствали двата златни олимпийски медала и двата рекорда от "Лондон 2012".
Към сценария се присъедини и цялото ръководство на международната плувна федерация (ФИНА), колежките на Йе, които бяха смазани във водите на "Аквакик сентър", също я защитиха. С две думи - дори не можете да се съмнявате за нечестна борба.
Сигурно е, че каквито и да бяха пробите на Йе, резултатите им в лабораторията щяха да бъдат отрицателни. Разбира се,
тайната на успеха
е в добрата стара соцсистема,
произвеждаща политически шампиони. Пренесена в Азия и гарнирана с китайското трудолюбие, допълнена и с присъщото им безмилостно преследване на целта, схемата действа безотказно.
Треньорите на янките бяха възмутени и без да наричат нещата с техните имена, дадоха да се разбере, че има нещо повече от тренировки във военно-спортни лагери.
"Западната преса винаги е била арогантна", нападна журналистите Йе Куинсонг. Той обвини Запада в стар манталитет и нежелание да види прогреса на Китай. Но
дали единствено двуразовите тренировки
- всяка по 150 мин. всеки ден, са в основата на успеха? Едва ли внимателно подбираната храна и начинът на възстановяване дават бързината, тайните за която неазиатците надали някога ще научат.
Системата в Китай се задейства светкавично, когато преди шест месеца треньори и официални лица изпаднаха в паника от съобщения за заразено с кленбутерол свинско месо.
След предупрежденията на Световната антидопингова агенция (WADA) да се внимава къде ядат атлетите, олимпийският тим на страната в женския волейбол моментално мина на зеленчукова диета. Припомня се, че през август 2011 г. осмина китайци бяха осъдени на затвор и условна доживотна присъда за използването на химическата субстанция в свиневъдството.
Фанатичният спортен патриотизъм на китайците удари абсолютния връх, когато частният производител Лиу Куингия подари 3 тона свинско месо, получено от животни, хранени както преди 60 години.
"Щастлив съм да даря моите свине на спортистите, които носят славата и честта на страната ни!", патриотично декларира Лиу Куингия.
Колко ли обаче са били
патриотите, работещи
в традиционната китайска медицина
и използващи древните рецепти, които за разлика от свиневъда мълчаливо са предоставили знанията и продуктите си на войните-спортисти?
Едно е сигурно, колкото и хубаво и здраво да е свинското на Кунигия, само с него скорост и сила не се постигат.
Същото, както и с балканското кисело мляко на нашите щангисти.

 

$1млрд. печалба от  Лондон обявява Ен Би Си

"Ен Би Си Юнивърсъл", което е част от корпорацията "Комсат Корп" обяви, че е реализирала печалба от $1 млрд. от излъчените и заявени дигитални реклами по време на Олимпийските игри.
Според "Бизнес Спорт Рисърч" реализацията е с $150 млн. повече от реализираната печалба по време на олимпийските игри преди четири години в Пекин. Само от излъчванията на рекламните спотове в специализирания сайт за олимпийските игри, както и за различните мобилни устройства реализацията е три пъти по-голяма отколкото тази, която е реализирана по време на игрите в Пекин.
За да спечели правата за излъчването на ХХХ Летни олимпийски игри в Лондон в САЩ, "Ен Би Си Юнивърсъл" е платила $1,8 млрд. Мрежата ще представи рекордните 5,535 часа покритие за игрите от Лондон за всичките си ефирни излъчвания и по кабелните канали. В същото време "Ен Би Си" официално обяви, че загубите им от излъчването на зимните игри във Ванкувър е $223 млн.

 

Автомобилен пилот носи първия медал за Катар

Автомобилният състезател от Катар Насер Ал Атиях спечели първия олимпийски медал за Катар, завършвайки трети в скейтовата стрелба на рубежа на "Ройъл Артилери Баракс". в Лондон.
Ал Атиях е победител в маратонския спринт Дакар през миналата година, а от началото на сезона пропусна три ралита от световния шампионат, за да участва в олимпийските квалификации за игрите. Заради участието в Лондон Ал Атиях отказа участието си в изминалото във Финландия осмо състезание от рали шампионата на планетата.

 

Осем автомобила "Мини Джон Купър" са превърнати в противопожарни коли. Два от тях, заедно с една класическа пожарна команда дежурят в олимпийското село. Това е първият случай, в който пътни автомобили се пригаждат за животоспасяваща дейност.
Олимпиадата в Лондон ще влезе в историята като игрите, за които са изсечени най-големите медали. Всеки един от трофеите е с диаметър от 85 мм, а дебелината е 10 мм. Най-скъпи са златните отличия, като всяко едно е на стойност от 530 евро. Най-евтин е бронзовият медал - 4 евро.
"Старшият" на борците в свободния стил Симеон Щерев замина контузен за Лондон. По време на последния ден от лагера в Банско Щерев е скъсал мускулно влакно на дясната ръка. "Като си треньор, трябва не само да гледаш, но и да показваш", завява Щерев по повод контузията.
Първото злато за домакините бе донесено от гребкинята Хедър Станинг, която е офицер и преподавател в клона на Кралската военна академия в Уилшър.
Повече от 6000 допингови проби ще направи оборудваната от "Глаксо Смит и Клайн" лаборатория на игрите в столицата на Великобритания. Допинг полицаите ще работят както по време на игрите, така и ще бъдат ангажирани на състезанията от параолимпийските игри. Експерти смятат, че тази лаборатория ще бъде първата, която ще прави най-бързите изследвания на кръвни проби и урина.

ТОЧЕН: Насер Ал Атиях жертва световното първенство по рали заради медал от Олимпиадата.
ТОЧЕН: Насер Ал Атиях жертва световното първенство по рали заради медал от Олимпиадата.