Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делян Пеевски
Делян Пеевски

"Чрез "Лукойл" се финансира войната", инициативата за отмяна на лиценза е обща, изработихме я с ГЕРБ, ДБ само се включиха да я подкрепят, днес ПП ме изненадаха, че била тяхна. 

Това заяви в кулоарите на парламента Делян Пеевски от ДПС. 

Малко по-рано днес Кирил Петков заяви, че ще бъде внесено предложение за прекратяване на концесията на пристанище "Росенец".

"Тази сутрин внасяме предложение да вкараме обратно контрола на българската държава в пристанище "Росенец". Нашето предложение ще прекрати концесията на пристанището, която беше увеличена от служебния кабинет с 24 години без мотиви", посочи Петков.

"Даваме на министъра едноседмичен срок след като се приеме от парламента, Росенец да бъде отнет от "Лукойл" и да приключи безконтролната врата на вноса и износа на горива", обясни Пеевски. 

По думите му предложението ще бъде внесено днес и ще бъде подписано от "всички".

Решението да се предложи прекратяването на концесията на пристанището "Росенец" е било взето вчера на среща между лидерите на ГЕРБ и ПП-ДБ, като на нея са присъствали и хората на ДПС Йордан Цонев и Делян Пеевски. Това разказа малко по-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.