Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков Кадър: БНТ
Кирил Петков Кадър: БНТ

"Тази сутрин внасяме предложение за вкарване обратно на контрола на българската държава в пристанище "Росенец". Нашето предложение ще прекрати концесията на пристанището, която бе удължена от служебното правителство с 24 години без мотиви", това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков от кулоарите на парламента. 

"Вярваме, че контролът на това пристанище е ключов за българската държава и всички ключови инфраструктури трябва да бъдат в контрола на България. Знаете, че винаги е имало съмнения какъв е контролът върху това пристанище", каза още той. 

Според Петков това е една голяма и ясна стъпка към влизането ни в Шенген. От Министерството на транспорта уверили, че могат да оперират това пристанище. 

"Тази стъпка е в съответствие с регламента на ЕС във връзка със санкциите за войната. Заявяваме ясно, че Шенген е наша национална цел. Това е подходът, който това правителство ще ползва и ще продължи", категоричен бе Петков. 

"Имаме данни, че голяма част от нефта, който се внася там не се декларира пред българската държава", заяви Атанас Атанасов. 

"Българската границата става под абсолютно български контрол и нашите европейски партньори да не се притесняват за този обект оттук нататък. Лукойл ще плаща такса на българската държава", уточни съпредседателят на ПП.