Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Митов КАДЪР: bTV
Даниел Митов КАДЪР: bTV

С безграничните контакти и влияние е нормално Бойко Борисов да е шеф на външната комисия в парламента

Срамна и странна канибалска проява на президента Румен Радев. Той смята, че жертвата трябва да откъсне част от плътта си и да я даде на канибала.

Така зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов коментира пред Би Ти Ви думите на президента Румен Радев от петък за Украйна.

Държавният глава заяви, че Украйна настоява да води тази война с Русия, а страда цяла Европа.

„Поредната срамна проява на президента Радев - това е малко като да твърдиш, че жертвите на канибала Чикатило сами са настоявали да бъде рязана част от плътта им. По същия начин сега кремълският Чикатило – г-н Путин, се опитва да отхапе част от територията на съседна държава, избивайки мирно население, а нашият президент се прави, че не вижда това и смята, че жертвата трябва да откъсне част от плътта си и да я даде на канибала“, картинно обясни зам.-председателят на ГЕРБ в "Тази събота" пред Жени Марчева.

Според Митов някой е убедил Радев или той се е самоубедил, че със сегашната конструкция на Европа и света е свършено и той бърза да се присъедини към някакви нови велики сили като Русия и Китай. 

Смята, че едва ли не с досегашната архитектура на сигурност е свършено и че за в бъдеще държавите от БРИКС ще бъдат водещите световни сили. Това е, според мен, свързано и с посещението му в Южна Африка, има по-дълбоки причини за нещата, които говори. Излишно е да казваме, че бърка, заяви Митов.

Румен Радев беше на официално посещение в Южна Африка през май. По същото време имаше голям световен скандал - САЩ обвиниха РЮА, че изнася оръжия за Русия.

Радев се срещна и с българи, които живеят там. Както е известно, някои от тях са богаташи, а други са бегълци от закона.

За съжаление изглежда Радев ще бъде първият, който ще излезе да вее руско знаменце, ако Русия превземе България един ден, използва Митов едно от най-повтаряните твърдения през последните дни.

За щастие външната политика на България не зависи от Радев, добави той.

Митов отдаде срамните прояви на държавния глава напоследък и на голямото му огорчение, че вече не управлява еднолично, както беше с многобройните му служебни кабинети.

Въпреки срамните прояви Митов не смята, че трябва да се започва процедура за импийчмънт на президента. Към такава процедура трябва да се подходи много внимателно, за да е успешна, а и сега парламентът има много важната задача да направи промени в конституцията. В това число и за съществуването на служебен кабинет, който се назначава от президента. Трябва да си дадем сметка какво се случва в момента и защо на президента му се позволи да излезе извън рамките на конституцията, призова Митов.

Напълно нормално е Бойко Борисов, бивш дългогодишен премиер, да бъде председател на комисията по външна политика в парламента, смята Даниел Митов. Той има безгранични контакти и влияние, ще бъде изключително полезен. Когато става въпрос за дискусиите за войната в Украйна, за приемането на България в Шенген и еврозоната, като бивш премиер, познат в цяла Европа, той спокойно би могъл да бъде двигател на тези процеси, твърди заместникът му в партията.

В начална фаза сме на градене на доверие, но все още няма между коалициите ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, преценява Митов.