Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българският трибагреник на пилона "Рожен" Снимка: Facebook/Румен Радев
Българският трибагреник на пилона "Рожен" Снимка: Facebook/Румен Радев

По тази логика цар Иван Шишман е трябвало да посрещне султана с хляб и сол

Нещо ужасно се случи на Рожен. Толкова ужасно, че направо ми идва на стари години да си събера багажа и да емигрирам някъде в нормална държава.

Не е нормално да събереш изречението “Украйна настоява да води тази война”.

Ще настоява, ами, какво да прави, г-н президент? Ще настоява, след като един сатрап се опитва да я унищожи.

И когато целият свят се обедини в помощ на жертвата, част от т. нар. политически елит настоява България да се ориентира към Евразия. Да праща наставленията си другарят Путин и да живеем славно и свободно. Като 16-ата република на СССР.

Впрочем по времето на СССР няма нито един министър на отбраната, който да е от ВВС. А ние си избрахме президент, и то с подкрепата на цялата “демократична” общественост.

И за да няма спекулации ето ги и 13-те министри без хронологичен ред. Кавалеристи са Климент Ворошилов, Андрей Гречко и Георгий Жуков. Кашиците са Александър Василевски, Родион Малиновски, Михаил Фрунзе и Дмитрий Язов, от ВМС е Николай Кузнецов, Сергей Семьонов е танкист, а Дмитрий Устинов - инженерни войски. Николай Булганин се мести от ВЧК (полезно нали), а поста са заемали Йосиф Сталин и Лев Троцки, като нито един от двамата не е летец.

Дето се казва, любими ни русофили, дали това е случайно, или не? Дали няма някаква причина за това. Пилоти, герои на СССР, с лопата да ги ринеш, и нито един да не е достоен за министър? Защо бе?

Българската история е пълна с хора, които са воювали за България. За някои от тези войни сме настоявали, за други - не, просто са ни нападали.

По логиката на президента цар Иван Шишман просто е трябвало да посрещне султана с хляб и сол и да го покани лично да заеме трона му. Не да настоява да води война. За какво му е била? За някаква България? На кого му пука в крайна сметка за нея.

Жалкото е, че направихме едно хубаво нещо на Рожен, за да лъснем отново като путинисти пред света.