Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крайно време е да започнем да мислим трезво и обективно за войната в Украйна и нашите отношения към нея. Българските управляващи нямат собствено мислене, мнение и позиция. Украйна настоява да води тази война, но трябва да стане ясно, че сметката се плаща от цяла Европа. Това заяви а събора на Рожен президентът Румен Радев пред журналисти. 

"Трябваше ли големите държави членки във Вилнюс да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО в момента е неприемливо, за да почнат и нашите управляващи да сменят позицията си. Трябва ли да чакаме други министри, освен министърът на отбраната на Великобритания, да кажат, че не може да бъдат склад за въоръжените сили на друга държава, за да спрат нашите управляващи да гледат на България като склад."

"Нашите управляващи се опитват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ, те повишават нашата сигурност, напротив. Този конфликт се задълбочава, жертвите стават повече, колкото повече оръжие поглъща, толкова повече загинали хора, разрушения ще има. Украйна настоява да води тази война, сметката се плаща от цяла Европа. Тази война има много измерения, не само военно, а и икономическо, социално, политическо."

"Няма как да излезем от кризите без родолюбие. Хиляди българи дойдоха на Рожен, това ясно показва, че България се пробужда", заяви той по време на събора.