Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Мирчев Снимка: Facebook/Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев Снимка: Facebook/Ивайло Мирчев

"Компромисите за съставяне на правителство си струваха заради завръщането на България в евро-атлантическия път, заради това, че ще станем свидетели вероятно и на приемане в Шенген, и в еврозоната, ще си реформираме армията и специалните служби, ще се реализира конституционната реформа на прокуратурата. Това е огромен риск, който сме поели, ще видим дали ще бъде оправдан".

Това каза пред БНР Ивайло Мирчев, депутат от ПП-ДБ.

И допълни, че е изключително важно бюджетният дефицит да влезе в рамките на 3%, както изключително важно е и повишението на заплатите.

"Трудно е всички да бъдат удовлетворени, това ще предизвика определено негодувание. Страната има ясни приоритети. Бюджетът не е много рестриктивен по отношение на заплатите".

В предаването "Неделя 150" той коментира евентуалната продажба на оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна:

"Белене" никога не е бил възможен проект. А днес - абсолютно невъзможен, Русия е под санкции. Освен това там е земетръсна зона и на такава не може да се строи атомна електроцентрала. Въпреки това има едно корпоративно енергийно лоби, което продължава да настоява за "Белене". Ние имаме копче, нямаме балтон. Украинците имат балтон, нямат копче".