Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков
Кирил Петков

Не бива да разрешавате на прокурорите да се разпищолват

Спомням си как писах едно лично мнение по повод изказване на Илияна Раева за това как Григор Димитров отказал да играе за България на купа “Дейвис”.

Тогава патосът ми беше, че да играеш за националния отбор, не е задължение, а право. Тоест искаш - играеш, не искаш - не играеш.

Между другото, същото е с гласуването за парламент, президент и кмет, а това съвсем не е случайно.

Това по случай решението на Бойко Борисов да си даде имунитета. Да, ясно е, че е политически оправдано шефът на ГЕРБ да позволи да го съдят за нещо си. Ама защо?

Първо, на всички е ясно, че е безсмислено. Второ, не е правилно. Защото така дава в ръцете на враговете си безпогрешно оръжие - да го накарат да се оправдава за нещо, което не е ясно дали е извършил.

Очевидно някои хора не разбират, затова ще повторя - защо са ви дадени права, ако те не се спазват. И ще го уточня. Правата са да не си давате имунитета. Защо депутатите да имат имунитет, ако ще им го искат под път и над път. Нали идеята на имунитета е да не могат да им го искат под път и над път? Защото това са народни избраници, на които сме дали въпросния имунитет. Защо, по дяволите, им го даваме, щом след това трябва да им го отнемаме?!

Причината е една-единствена - да има възможност прокуратурата да ги мачка. Да си дава възможност да има възможност да бъде бухалка. Главно медийна. Защото винаги след някаква поредна истерия обвинените ще трябва да се оправдават, че нямат сестра. И в повечето случаи ще се окаже, че наистина нямат, ама на никого няма да му пука.

Така че очевидното решение беше Бойко Борисов и Кирил Петков да не си дават имунитетите. Нека прокуратурата в крайна сметка да си оправдае заплатите и да докаже, че въпросните две личности са били заплаха за националната сигурност. Позволете ми да позная - няма да успеят.

Така че, хора, не си давайте имунитетите. Така просто им наливате вода в мелницата на Държавна сигурност. Е, или в мелницата на наследниците на Държавна сигурност. Че и те не са малко.