Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Георги Рачев КАДЪР: bTV
Проф. Георги Рачев КАДЪР: bTV

Юли започна в малко по-смътно време, но в никакъв случай няма да е хладно. В западните части на страната ще има превалявания от дъжд, но в Източна България ще се радват на много слънце.

„Морската вода е топла и приятна за къпане. Дори и да превали дъжд, това ще е за кратко. Хората няма защо да се плашат“, това обясни проф. Георги Рачев в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Според него няма да вали в първите два дни на юли и времето ще е много приятно.

В събота ще е топло, но и ще има леки превалявания на дъжд. В столицата ще е топло, а в Пловдив – доста по-горещо. Във Варна ще е идеално за плаж през следващите 14 дни – температурите там ще достигат около 30 градуса.

„Започваме отново с предупрежденията – пийте повече вода и се охлаждайте с каквото можете. Спете на отворена врата“, каза още проф. Рачев. Той предупреди също така, че в по турските курорти е доста по-горещо и онези, които ще почиват там, е желателно да вземат мерки.

До средата на юли времето в България ще е топло – температурите ще са нормални за юли. Отново ще има валежи – предимно в Западна България, които ще са с 15-20% повече от нормалното. В Източна България обаче ще остане сухо и горещо.