Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петко Симеонов
Петко Симеонов

Българин съм, искам страната ни да преуспява! Но не одобрявам политиката на правителството. От моето неодобрение не следва и никому не хрумва да твърди, че мразя България, че не съм българин, че съм някакъв друг или че съм платен от чужбина опозиционер.

Заедно с това се идентифицирам с европейско-християнската култура и създадените държавни и междудържавни институции. Нашата история, култура, стремежи са европейски и християнски. Възприемам ЕС и НАТО като български организации. Членуваме в тях, защото това е нашето място. Място! А не защото те са най-добрите, най-успешните или победните организации. За добро и лошо сме в тях!

Нито България, нито ЕС, нито НАТО се управляват от божествено непогрешими хора.

Ако не съм съгласен с техните становища и водената от тях политика, това прави ли ме не-българин, не-европеец, не-натовец?

Та дори в близкото минало има случаи на техни груби не-грешки, а осъдителни решения и действия. Защо да нямам правото да имам свое мнение по политическите въпроси?

Въпросът ми не се отнася до вечно правите ултраси...

Това, което стана вчера с екскурзията на Пригожин и компания до Ростов, подсказва, че не бива да бързаме с изводи. У мен случаят породи тревога - гражданска война, хаос в тези пространства, означава несигурност не само за Европа и южна Азия. Това ще предизвика хуманитарни кризи, вероятни тежки епидемии и пандемии, вълни от бежанци по нашите земи...

Минало и заминало. Да се надяваме!

Тази година или следващите години, ако се запази международното статукво и Земята не я сполети космическо бедствие, изкуствения интелект ще стигне равнища, при които пренареждането в Света ще бъде неизбежно и то по категорични начини. В момента, като съдя от публичната информация, Запада има предимство в създаването на генерален изкуствен интелект. Нужен е мир и повече инвестиции и политическо внимание към процеса на изграждането му. Всичко ще дойде на мястото си!

От фейсбук