Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгени Петров
Евгени Петров
- За кървавата сряда, или атентата в Бургас няма да пиша, защото всичко сте прочели, премислили или поне Цветан Цветанов ви е напътил. Ще спомена само, че ако трябваше да има атентат срещу българските управници, по-добър случай едва ли ще се падне. На едно място по едно и също време се събраха президент, премиер, вицета, министри и трети лица. Само Цецка Цачева липсваше. Както би казал колегата Иля Илф, имаше дори и една жена-зъботехник. Обаче кой ли се интересува от нас, освен мрачните хроники на световните агенции, където пак попаднахме, този път без наша вина. А братята израелци ни спретнаха показно как се действа при такива случаи. 
- Дойде дългочаканият доклад от ЕК по механизма за сътрудничество и оценка за първата петилетка в Европейския съюз. И какво? Пак сме в началото. Нещо като вица за Ленин, като го съживили и видял какво е свършил комунизмът: "Я в Женеве, все сначала." Приемането в Шенген тоже се отлага. Опозицията точи ножа и не ми се мисли какво ще се случва тази седмица в парламента. Вот на недоверие...в смисъл, че сами не си вярват.
- Ей ги и "Часовете"... "Един призрак броди из доклада, призракът на Цветанов." Какъв ти призрак бе, братче, човекът си е от плът и кръв и Мирослава Тодорова най-добре го знае. Викам си - ако и тоя успее, колкото успя комунизмът - жална ни майка. Мен да питате - из цяла окаяна България броди призракът на безхаберието, унижението, политическите интриги, корупцията, парвенющината, шуробаджанащината, предателството, нагаждачеството, притворството, завистта, омразата, подлизурството и няколко милиона патриотични будали, които продължават да наричат тази територия между Тимок и Черно море държава. 
- Емил Ка... как ли му беше името... Кабаиванов, кмет на Карлово, е новият лидер на СДС. И понеже всичко и в съюза и в общината върви по мед и масло, Кабата щял да съчетава и двата поста. Ами правилно. Тя синята организация сама си върви...към пълното изчезване. При 9000 членска маса сигурно вече се познават поименно. 
- Я някой да ме ощипе. Кметът на община Хитрино с около 7000 души население в окото на кризата си купил луксозен мерцедес за 110  000 лева. Нуридин Басри Исмаил от ДПС се жертвал, така да се каже, в името на народа, защото ето какво казва: "Мислех, че за хората ще е удоволствие, че карам такава кола." Първо представете си луксозен черен мерцедес как обикаля хитринската община (Шуменско) и обгрижва народа. След това бройте до десет и му ударете най-сочната и цветиста попържня, за която се сетите. После да дойдат Дянковите хора и да си водят прокурора. 
- Находчиво заглавие: "Руско-турска война за ВМЗ-Сопот". Абе не знам какъв договор ще подпишат от Агенцията за приватизация, но ме е страх после резултатът да не стане като след Берлинския договор. Че пак ще се наложи да се обединяваме. 
- В медийното пространство се утвърди нова търсачка Бoogle. Бoogle е Бойко Борисов, който ви отговаря още преди да сте попитали. Както е известно - превенцията преди всичко. Особено в средствата за масова информация.