Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Принц Хари и Меган Маркъл КАДЪР: Туитър/@troubleshade
Принц Хари и Меган Маркъл КАДЪР: Туитър/@troubleshade

Дъщерята на Ози Озбърн публично се възмути от непрекъснатото оплакване на британския принц

Звездният ореол на британския принц Хари и съпругата му Меган започва да избледнява и те се сблъскват с трудности в бизнеса си. Някои анализатори даже смятат, че раздялата им със “Спотифай” е само началото на края на тяхната американска мечта за успех, тъй като двамата просто нямат какво оригинално да предложат. Освен това е станало ясно, че нито притежават необходимата за големия шоубизнес харизма, нито висока работоспособност.

Кралската двойка имаше договор за 20 млн. долара със стрийминг платформата, според който трябваше да произвежда съдържание за нея. Меган започна да води подкаст, в който обсъждаше стереотипите, налагани на жените. Въпреки че канеше известни личности като тенисистката Серина Уилямс и певицата Марая Кери, разговорите ѝ с тях не се превърнаха в хит, каквито бяха първоначалните очаквания на шефовете на “Спотифай”. Един от тях даже нарече херцога и херцогинята на Съсекс “шибани мошеници”.

“Трябва да се напия една вечер и да разкажа историята на разговор по зуум, която имах с Хари, за да се опитам да му помогна с идея за подкаст. Това е една от най-добрите ми истории... Майната им, мошеници”, каза Бил Симънс, който ръководи отдела за подкасти на стрийминг гиганта. Той даже изрази съжаление, че не е участвал лично в преговорите по раздялата им със “Спотифай”, тъй като определено имал какво да каже. Симънс и друг път е критикувал в своя подкаст кралската двойка, но никога чак толкова остро. “Вие живеете в шибаното Монтесито и просто продавате документални филми и подкасти. Никой обаче не се интересува какво имате да кажете за каквото и да било,

освен ако не говорите за кралското семейство

и се оплаквате от него”, каза преди време Симънс.

Въпреки че раздялата им бе представена като извършена по взаимно съгласие, източници от “Спотифай” твърдят, че има спор за пари, тъй като кралската двойка не е постигнала стандарта на производителност на платформата, за да получи пълен размер на предвиденото по договора заплащане. От 12 излъчени епизода на подкаста на Меган само един е бил направен изцяло от нея. За останалите е разчитала на служители от стрийминг гиганта, който обаче изпитва все по-големи финансови затруднения, за да продължи да извършва подобни услуги за Съсекс. Още повече че Хари въобще не е стартирал свой подкаст, а популярността на двойката спада и изглежда, няма шанс скоро отново да се превърнат в сензация, каквато бяха след решението си да напуснат британското кралско семейство преди три години.

От екипа на Меган казаха, че тя смята да продължи да прави подкаста си Archetypes извън “Спотифай”, но по-късно бе съобщено, че патентното ведомство на САЩ е отхвърлило нейната молба да има право върху наименованието. Като причина за отказа се сочи евентуално объркване със съществуваща вече в Аризона фирма със същото име.

“Хари и Меган създадоха тази напълно нелепа и неприятна история за това колко лошо са се отнасяли с тях в Англия, в която, честно казано, никой не вярва. Никой не се интересуваше от расата на Меган”, коментира британският чернокож писател сър Тревър Филипс. Той е бил председател на Комисията за равенство и правата на човека и смята, че много хора ще се съгласят, че британското общество не е расистко и Обединеното кралство е най-гостоприемната страна в Европа и в по-голямата част от света. Според него Хари и Меган са пропуснали шанса си да направят нещата по различен начин, каквато идея имаха първоначално,

и са се впуснали да печелят милиони,

с което, изглежда, също не се справят много добре.

Сред публично критикуващите ги популярни лица се нареди и дъщерята на рок легендата Ози Озбърн. 38-годишната актриса и певица нарече Хари “шибан тъпанар” заради непрекъснатите му оплаквания колко тежък е бил неговият живот и как това се е отразило на психиката му. “На всеки е трудно. Ти беше принц на цяла държава и се обличаше като шибан нацист, а сега се опитваш да се върнеш като папата”, каза Кели Озбърн. Тя направи връзка със собствените си психически борби и зависимост към наркотици, заявявайки, че никога не се е оплаквала и обвинявала другите за тях.

След като емигрираха в САЩ през 2020 година, Хари и Меган изгубиха право да представляват британското кралско семейство и спряха да получават издръжка от него. Те запазиха титлите си херцог и херцогиня на Съсекс, но им бе забранено да развиват марка SussexRoyal. Затова те кръстиха медийната си компания и фондация Archewell. Чрез нея сключиха договор и с “Нетфликс” за създаване на различни програми, но до момента са пуснали само един филм, който също беше за трудностите им да са част от британското кралско семейство. Същата линия бе водеща и в мемоарите на Хари “Резервният”, както и в повечето интервюта, които той даде, за да рекламира книгата.

На няколко пъти кралската двойка сменяше хора в екипа си в опит да намери по-правилна посока за независимия си и скъпоструващ начин на живот в Калифорния. Някои таблоиди пишат, че и в момента вървят рокади и се обсъждат напълно различни посоки на развитие като например Меган да стане лице на модната марка “Диор”, което бившата актриса обаче отхвърля като възможност за бъдещото си професионално развитие.

Хари бе назначен в американска компания, която се занимава с кариерно развитие, но едва ли приходите от нея ще могат да покриват издръжката на семейството му в луксозния им дом в Калифорния. Освен това принцът прави огромни разходи за лична охрана и за съдебни дела, които води в Лондон срещу някои от големите английски таблоиди за навлизане в личния му живот.

Преди време той призна, че е разчитал на наследство от покойната си майка, за да започне нов живот в САЩ. След смъртта на принцеса Даяна през 1997 г. стана ясно, че той и брат му Уилям ще получат по-голямата част от

състоянието ѝ от 13 млн. паунда

Хари вероятно е наследил нещо и от покойната си баба кралица Елизабет II, но едва ли е голямо заради проблемите, които ѝ създаде приживе с критиките си към британското кралско семейство.

След като с Меган шумно го напуснаха, бяха помолени да върнат на двореца 2,4 млн. паунда, платени за ремонт на дома им в Уиндзор. Той им бе подарен за сватбата от Елизабет II, но преди няколко месеца им бе отнет от крал Чарлз III заради скандалните мемоари на принца и продължаващите атаки към кралското семейство.

“Дейли мейл” съобщи, че кралската двойка в момента преговаря за ребрандиране на своя бизнес с известен агент с добри връзки в Близкия изток. Ари Емануел се слави като човек, който успява да прави пари дори в трудни ситуации като пандемията например. “Увеличават се хората, които гледат на Хари като на елен, заслепен от фаровете на приближаваща кола, която се управлява от Меган. Ари Емануел ще поправи това. Най-накрая има възрастен в стаята”, каза анонимен пиар експерт пред британското издание.