Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владислав Панев Снимка: Архив
Владислав Панев Снимка: Архив

"Лена Бориславова е юрист, на когото нашите колеги от ПП очевидно имат доверие, затова е нормално тя да участва на тези срещи. Не е въпрос само до статут, но и до експертиза" - така съпредседателят на ДБ Владислав Панев обясни пред БНТ защо бившата говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова е участвала в днешната среща с ГЕРБ за конституционните реформи.

До 1-2 седмици той очаква формациите да излязат с общ проект за промени в основния закон. На срещата днес обаче хората на Бойко Борисов бяха разочаровани от представителите на ПП-ДБ, дошли на срещата - лидерите ги нямало, а имало и лица, които не са депутати, а именно Лена Бориславова.

Срещата е била по конкретна тема, а именно конституцията. Правосъдният министър Атанас Славов е бил там, обясни той и добави, че това е нормално и се пошегува, че не знае какво ще говори, ако пратят него.

Утре коалицията ПП-ДБ ще обяви името си за кандидат-кмет на София, но Панев не потвърди дали това ще е Васил Терзиев.

Васил Терзиев би била една много подходяща кандидатура с неговата бизнес експертиза, каза той. А за лидерът на "Спаси София" каза, че изключително високо цени качествата му. Двата са работили заедно като общински съветници в София.

"Вероятно да", отговори той на въпрос дали Бонев ще е начело на листата със съветници.

Проблем би било, ако с ГЕРБ сме с общи кандидати за кметове. Със сигурно ще имаме битка за София, тъй като става въпрос за различни философии за управление, коментира той.

Работещата и печелившата формула би била общи кандидати, но тепърва ще се решава, отговори той на въпрос дали формацията ще е с общи кандидати и в страната.

Трябва да е ясно как се взимат решенията, какви реформи точно се правят. Детайлите са изключително важни - законът за КПКОНПИ, планът за възстановяване, обясни той.

Аз съм убеден, че мнозинството привърженици на възраждане не са фашисти. Те не гласуват за тях, защото изповядват такава идеология, а защото не виждат друга алтернатива. Не просто да анатемосваме дадена партия, а да говорим с тези хора, коментира той за привържениците на "Възраждане". 

Общата позиция за партията на Костадин Костадинов и референдумът им за отлагане на еврото е и едно от условията, които в петък ПП-ДБ поставиха на ГЕРБ.

Единственото по-лошо от нови избори е лошо управление, каза той във връзка със заявката на премиера от по-рано днес, че той и министрите в кабинета са готови да подадат оставки, ако работата не върви.

Ние сме казали, че оставката на правителството би трябвало да стои на масата във всеки един момент, каза той. И изрази личната си позиция, че