Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Иванов
Христо Иванов

Не е вярно, че ГЕРБ нямат ангажимент към политиките на кабинета, каза той

Правителството очевидно е изгубило своя фокус, щом се вадят лични есемеси, и е време да изготви механизъм за ясно вземане на политическите решения. Това анализира пред Би Ти Ви лидерът на "Да, България" Христо Иванов.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ексшефката на кабинета "Петков" Лена Бориславова пуснала СМС до ГЕРБ, че ще "счупят сглобката".

Има ясна разлика между кадровите въпроси и принципните причини, поради които съществува правителството. Това правителство трябва да го има и да си свърши работата по големите теми. Ако ние поради това, че някой си с някакви есемеси спорил за областен управител, трябва да нарушим фундаментални договорки... Тук съм да запаля червена лампичка, това няма да го приемем. Бързо трябва да се съгласува механизъм за ясно вземане на политически решения, защото такъв в момента няма и затова започват да се четат лични есемеси. Стигне ли се до това - очевидно сме загубили фокус, това е въпрос на загуба на усещане каква ни е отговорността, категоричен бе Иванов.

Ако правителството падне, цената ще е висока и ще я платят всички, уверен е той.

Бойко Борисов това, което говори, че нямат ангажимент към политиките, не само е невярно, но значи, че се отказват от това да променим страната, коментира той.

Това правителство не съществува, за да е някой министър или областен управител, категоричен бе Иванов. Според него днес ГЕРБ направили демонстрация, че те имат алтернативно мнозинство и могат да си правят каквото искат.

Това правителство възникна и поехме отговорност за него при условия на много тежък компромис. Това важи и за колегите от ГЕРБ. Правителството ще оправдае съществуването си, когато покаже желание да решава проблема с върховенството на правото. Преминахме през тежки преговори. Когато започна изграждането на цялата тази конструкция, приехме законодателна програма, а днес Борисов твърди, че няма ангажимент към нея, каза още той.