Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов СНИМКА: Велислав Николов
Бойко Борисов СНИМКА: Велислав Николов

Бойко Борисов обяви, че парламентарните комисии трябва да са за другите партии, а не за ПП-ДБ, които са взели МС. Изключение ще има за Кирил Петков - ще поеме комисията за отношенията с ЕС

   Илияна Иванова е номинацията на ГЕРБ за еврокомисар. Новината бе съобщена от лидера на партията Бойко Борисов след заседание на парламентарната група и изпълнителната комисия на формацията. "Тя е член на Европейската сметна палата. Познато лице за Брюксел, много компетентна", поясни Борисов. И припомни, че когато той е участвал при преговорите по времето на Манфред Вебер, тогава сме получили пост за еврокомисар, за жена от ГЕРБ. И сега е имало няколко достойни кандидати, но партията е застанала зад Иванова.

 На въпрос дали двете кандидатури ще породят напрежение с ПП-ДБ, Борисов посочи, че те нямат политическо семейство. Радан Кънев е в ЕНП, добави той, правейки препратка, че ПП-ДБ трябва да се съобразят с европейската народна партия, чийто член е ГЕРБ. "Естествено, че еврокомисарят трябва да е от ГЕРБ, от победителите от изборите. Които сме участвали в създаването на трите институции", настоя той. И подчерта, че техният кандидат е по-добър.

"И днес ще им покажем, че или ще са истински партньори... Ние не управляваме, управляват ПП-ДБ. Ще върнем всичко в НС. Те избраха министри, зам-министри, сменят агенции , всичко. не ни питат. След 8 месеца ще е обратното", закани се Борисов. И обяви, че се връща към първоначалните им думи - да отстъпят ръководството комисиите в парламента.

"Всичко комисии в парламента ще са наши и на другите партии, за да ги контролираме. Председателите ще бъдат от другите партии", увери той. После вметна: "Ангажиментът ни е Кирил Петков да оглави комисията по европейските въпроси".

Очаквайте подробности