Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сотир Цацаров
Снимка: Архив
Сотир Цацаров Снимка: Архив

Бившият главен прокурор наруши своето мълчание от 15 месеца, потърсен за коментар от “24 часа” след думи във фейсбук на лидера на “Продължаваме Промяната”

“Сотир Цацаров вече не е председател на КПКОНПИ.

Иван Гешев вече не е главен прокурор.

Единият ме съди лично, другият ми иска имунитета след 2 години затворено производство.

Важното е, че промяната продължава.”

Тези думи написа във фейсбук Кирил Петков, след като президентът Румен Радев подписа в четвъртък указа за отстраняване на настоящия обвинител номер 1.

След коментара на бившия министър-председател, Иван Гешев също използва социалните мрежи, за да предупреди, че “битката му за справедливост е битка на целия български народ” и той ще я продължи.

“24 часа” реши да потърси за коментар и Сотир Цацаров, чието име Кирил Петков също споменава в своя пост. Предшественикът на главния прокурор Иван Гешев, който на 1 март 2022 година подаде оставка като председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество -КПКОНПИ, до тази сутрин не си е позволявал да коментира думите на нито един български политик.

“Оставката ми като председател на КПКОНПИ е резултат на лично решение, свързано с личния ми живот. Приносът на г-н Петков за тази оставка е нулев. Допускът ми до класифицирана информация, за чието отнемане той съобщи в национален ефир преди дори да ми бъде връчен, бе възстановен от ДКСИ (Държавна комисия по сигурността на информацията) след извършена проверка".

Това каза Сотир Цацаров, помолен от “24 часа” да даде своя позиция за изявлението на лидера на “Продължаваме Промяната”.

Днес Цацаров е прокурор във Върховна касационна прокуратура и е завеждащ отдел "Нормативен анализ", който подготвя становища по законопроекти и конституционни дела.

Бившият главен прокурор от 2012 до 2019 година Сотир Цацаров продължи коментара си по адрес на лидера на “Продължаваме Промяната” по следния начин:

“А иначе...Кирил Петков вече не е министър- председател. Кирил Петков се коалира с Бойко Борисов.

Кирил Петков обсъжда промени в Конституцията с Делян Пеевски.

Важното е, че Промяната, която Кирил Петков обеща на целия ни народ, продължава”.