Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Иванов
Христо Иванов

Напрежение има, в тази конфигурация на правителството винаги ще има, казва Иванов

Възможното политическо решение в настоящата ситуация е да се премахне фигурата на главния прокурор, но това не е най-доброто. Това заяви Христо Иванов в кулоарите на парламента. 

“Премахването на фигурата на главния прокурор влиза в противоречие с Конституционно решение 3 от 2003 г. Говорим за обезсилване на тази фигура, не толкова нейното премахване като такава.

Не казвам, че премахването задължително е най-доброто решение за прокуратурата, винаги съм смятал, че трябва яснота кой ръководи структурата. При сегашната политическа ситуация обаче най-лесното за постигане на съгласие е повече да няма такава фигура. Тази посока е възможното политическо решение.”, заяви Иванов.

“Проектът за съдебна реформа ще го видите в момента, в който започнат консултациите с всички останали сили. Целта ни не е да бързаме и да сложим първи проекта на масата, за да обявим, че темата е открита от нас. Целта е съгласие. Много формации започнаха да твърдят, че те са открили темата за съдебната реформа, възприемам го с усмивка.”, каза още той.

По думите му предвид конфигурацията на правителството напрежение винаги ще има и всички го усещали и сега.