Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- След като всички се изказаха по въпроса за скандалното уволнение на съдия Мирослава Тодорова, мога да добавя следното: "Каквото ни е правораздаването, такъв и кадровият му орган." И обратното, разбира се. Ами ако сега ВАС реши да се произнесе по нейната жалба след 4 години...? Не знам дали военните са били на учение, когато Господ е раздавал акъл на хората, но политиците ни със сигурност са били нейде из "Радисън" на среща с Красьо Черния, преди да гласуват този ВСС. В резултат на практика Темида се изправи срещу Темида и дружно осраха пейзажа, без дори да потърсят санитарен възел. 
- Трактора Алексей Петров поискал от съда 4 пъти седмично да го пускат от затвора, за да плува. Това се налагало заради влошеното му здравословно състояние. Ами ще иска да плува, не да бере боровинки, я! Нали все пак е "октопод". Обаче му трябвала и хидромануална терапия, каквото и да значи това. По всичко личи, че някои от пипалата са взели да дават фира.
- Безобразие! Цензурирали Бойко Борисов. Така поне излиза от признанието му, че от скандалния запис на премиера с Ваньо Танов за покойния Мишо Бирата е изрязана сочна попържня към президента Първанов. "И ето как с някои леки пипвания разговорът придобива съвсем друг характер", сочи Борисов. А Минчо Спасов от НДСВ направо иска разследване на премиера и отстраняването му от поста. И после кой ще реже лентичките?
- Викам си: "И при кучетата като при хората." Ето една информация: "През изминалия месец в София са били заловени 521 кучета. След като са им били поставени чипове и са били обезпаразитени, 415 животни са върнати обратно на улицата. Това много ми мирише на борбата с престъпността: "Ние ги хващаме, те ги пускат." После току сръфат някой безпомощен гражданин и както винаги системата е виновна. Както казват от "Екоравновесие": "Проблемът с кучетата идва от хората." От мен: "А проблемите с хората идват от кучешкия живот."
- "Няма ситуация за предсрочни избори", категорична е председателката на парламента Цецка Цачева. Няма, разбира се. Управляващите още не са приели промените в изборното законодателство в собствен интерес. Не са прокарани всички лобистки закони и все още не са уредени всички активисти на правилната софра. Да не говорим, че обектите за откриване от премиера са набелязани по график чак до следващото лято.
- Скок-подскок - в сутрешен блок. Та така и с Яне Янев по БНТ. Депутатът предлага да бъде въведен и публичен регистър на партиите, както и да има бонус за тази, която е победител. Опааа...Някой да се сеща за варианта "гръцки бонус", който от ГЕРБ яростно отричат? А да си спомняте прогнозата, че идеята ще бъде внесена от някой независим депутат...? Е, докато се чудите, машинката за избори работи на пълни обороти.
l Френският президент Франсоа Оланд се обяви за Европа на много скорости. "Ние трябва да замислим Европа на няколко скорости, като всеки в Евросъюза се движи на която желае", заяви той на срещата си с Дейвид Камерън. "А има ли задна скорост", попитали веднага от нашата опозиция.