Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никола Минчев КАДЪР: bTV
Никола Минчев КАДЪР: bTV

 Действията на ВСС говорят за променена политическа конюнктура. Това различно поведение на кадровия орган няма как да се обясни по друг начин.

Това каза Никола Минчев от "Продължаваме промяната" пред Би Ти Ви за решението на ВСС да отстрани главния прокурор Иван Гешев.

Запитан защо според него едва сега Гешев започна да споменава депутата от ДПС Делян Пеевски, каза: Тази промяна в поведението на Гешев също говори за променена политическа конюнктура. Той също говори на онзи брифинг, че се чувства предаден от ДПС, какво означава това? Не смятам за нормално да си говори с политическите партии, в рамките на институционалните отношения го разбирам да има някакъв диалог, но не разбирам какво означава той да се чувства предаден от политическа партия.

Ще работим с всички депутати за промени в конституцията, каза той. Според него било по-добре да се посочи друга "не толкова ярка и политически натоварена фигура" от ДПС в специалната парламентарна комисия за промени в конституцията, а не точно Делян Пеевски.

Това, за което виждам голям консенсус, е да отпадне правото на главния прокурор да упражнява надзор за законност, допълни той. Минчев обясни и, че според него съпредседателят на ПП Кирил Петков бил готов доброволно да даде имунитета си, който му бе поискан от Гешев. По-добре обаче било първо парламентарна комисия да се запознае с всички факти и обстоятелства. Това вероятно щяло да се направи и за останалите депутати, чиито имунитети са поискани от главния прокурор.