Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Франческа Паскале живя 10 години с Берлускони. СНИМКА Инстаграм Франческа Паскале
Франческа Паскале живя 10 години с Берлускони. СНИМКА Инстаграм Франческа Паскале

Къщата от 1140 кв.м., която Силвио Берлускони беше подарил навремето на бившата си годеница Франческа Паскале, е вече собственост на швейцарци, съобщиха италианските медии. Става въпрос за „Вила Мария” в Рогоредо ди Казатеново, в която беше едновремешният дом на неаполитанката и на милиардера. Бившият премиер преди време я купил за 2,5 млн.евро. Франческа обаче я реновирала изцяло, като всичко това струвало около 30 млн.евро. Не е ясно каква е цената, на която сега е продадена. Вилата разполага и с парк от 30 хил.кв.м. и се намира близо до Аркоре, където е основната резиденция на Берлускони. Има 7 спални, 8 бани, фитнес салон и вътрешно кино.

След като любовната история между Силвио и Франческа приключи, вилата остана за нея. Берлускони след това се сгоди за депутатката от „Форца Италия” Марта Фашина, а Паскале сключи граждански съюз с известната певица Паола Турчи, в която се влюби. Двете живеят в Тоскана.

През 2022 г. „Вила Мария” е била продадена, но едва сега стана ясно кой е новият собственик. Според в.”Ил фато куотидиано” това е Лавиния Еленоар Якобс, внучка на покойния Клаус Якобс , известен като швейцарския цар на шоколада. Според „Форбс” той бил сред най-богатите хора на планетата, като принос за това има най-вече шоколадът „Тоблерон”.