Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тони Димитрова на концерта си "Обич"
СНИМКИ: НИКИ ЛИТОВ
Тони Димитрова на концерта си "Обич" СНИМКИ: НИКИ ЛИТОВ
  • Силвия Кацарова, братя Аргирови и Веселин Маринов се качиха заедно на сцената с певицата, а сред гостите в публиката бяха Йорданка Христова, дует "Ритон", Виктор Калев, Мими Иванова и др.  
  • Георги Първанов също бе на концерта

Пет път вдигна на крака публиката една от най-обичаните български певици Тони Димитрова. "Мисля, че сега е моментът да благодаря, защото като гледам залата, виждам поне 4000 причини да го направя". С тези думи звездата откри концерта си "Обич" в зала 1 на НДК. 

Димитрова не излезе иззад кулисите, а се качи на сцената, минавайки през публиката. Преди да изпее първата си песен "Веднъж се живее", каза: "Роклята ми трепери, правете се, че не виждате, ще ми мине след малко". 

По време на концерта тя изпълни много от хитовите си парчета, както и песни от новия си репертоар. 

Едно от многото запомнящи се парчета на Тони Димитрова - "Октомври", бургазлийката посвети на поп певицата Мими Иванова, която преди известно време признава на Димитрова колко много харесва песента ѝ, пишейки ѝ писмо. "Толкова много ме трогна, че това писъмце ще си го пазя, докато дишам", каза Димитрова и определи Мими Иванова като един от учителите си, които дори не знаят, че в нейните очи са именно такива. 

Тони Димитрова и Силвия Кацарова
Тони Димитрова и Силвия Кацарова

След това Развигор Попов, Мими Иванова и композиторът Хайгашод Агасян връчиха букет на Тони Димитрова. А тя отново слезе в публиката, но този път, за да изпее на Агасян, който е автор на много от песните ѝ, парчето "Понякога". 

И отново с усмивка и нестихващо чувство за хумор Димитрова разказа как преди няколко години композиторът ѝ споменава, че нарът е символът на Армения и че в него има толкова зрънца, колкото дни има в годината. "И нали се сещате какво направих?", попита публиката звездата. За да се убеди в казаното от Агасян,  Димитрова купува два нара, сяда вкъщи с две чинии и започва да брои. "Рязах, броих. 586 са. И му се обадих и казах: Хайго, арменската ви работа все такава. Всичко в повече. И дните в годината също".  

Още в началото на концерта звездата предизвика бурни аплодисменти и изправи публиката на крака, а отново в знак на благодарност направи дълбок поклон. И докато беше облечена с елегантна и феерична черна рокля, малко по-късно Димитрова замени обувките на висок ток с бели маратонки, а роклята с риза и панталон. 

След това отново последва забавна история. Този път с един от специалните гости Силвия Кацарова. Още като дете Димитрова слушала плочи на група "Елзет". Много често обаче песента прекъсвала на едно и също място. И връщайки я отново, тя научила целия текст наизуст. За разлика от Кацарова, която не е пяла нито веднъж на сцена песента "Ако нямаше в нас" и дори не си помнела текста. "Аз не я пея тази песен. Моля те, подсказвай ми текста и кажи на хората, че не го знам", казала Кацарова на Тони. 

Певицата със Здравко от дует "Ритон"
Певицата със Здравко от дует "Ритон"

Заедно с Димитрова на сцената като специални гости се качиха още братя Аргирови, Веселин Маринов, чийто единствен дует "Отново влюбени" е именно с бургазлийката, Ева Найденова и Милица Божинова от "Фамилия Тоника", Стефан Илчев, Дани Милев, Мария Мутафчиева и триото "Дежа вю". 

А сред първите редове в публиката стояха Йорданка Христова, Виктор Калев, Албена Михова, Георги Любенов, дует Ритон, Тодор Манолев, тв водещият Драгомир Драганов, който заедно с Димитрова, Ева Найденова и Милица Божинова изпълниха парчето "Време е за чаша вино". Георги Първанов също уважи певицата и присъства на концерта ѝ.

След първото "Благодаря ви, време е да кажа чао", последва още едно. И докато публиката за пореден път се изправи на крака, за да покаже обичта си към певицата и да я помоли да изпълни още една песен, част от феновете на Димитрова се върнаха обратно по местата си, за да чуят на бис песента "Любов в бъдеще време”. 

Единственият дует на Веселин Маринов е с Тони Димитрова
Единственият дует на Веселин Маринов е с Тони Димитрова

Концерта си "Обич" една от най-обичаните български певици завърши с песента "Любов в сегашно време", която изпълни заедно с феновете си. А те не спряха да скандират името ѝ. 

Георги Първанов също бе сред гостите на концерта на Тони Димитрова "Обич".
Георги Първанов също бе сред гостите на концерта на Тони Димитрова "Обич".
Композиторът Хайгашод Агасян
Композиторът Хайгашод Агасян
Братя Аргирови също бяха сред специалните гости на концерта
Братя Аргирови също бяха сред специалните гости на концерта
Звездата изправи публиката на крака цели 5 пъти.
Звездата изправи публиката на крака цели 5 пъти.