Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев СНИМКА: Архив
Румен Радев СНИМКА: Архив

Надявам се правителството да не предава националните интереси така, както лидерите на новата коалиция предадоха доверието на избирателите.

Това заяви президентът Румен Радев на влизане в Народното събрание. Държавният глава ще присъства на дискусията и гласуването за новото правителство.

Обществото ни тепърва ще осмисля процесите около акуширането на тази коалиция, защото тя обезсмисли изборите, които са основата на демокрацията, допълни Радев.

Президентът даде примери от предизборната кампания, в които ГЕРБ и ПП и ДБ са се противопоставяли едни на други:

Спомняте си как г-н Борисов обикаляше страната и убеждаваше хората да гласуват за него, защото ПП са съсипали държавата и ако се допуснат до властта, те ще я довършат. Днес г-н Борисовим подарява цялата власт.

Спомняте си как ПП бяха окупирали социалните мрежи, за да убеждават своите избиратели, че ГЕРБ са мафия и трябва да бъдат изтрити от българската политика. Днес те споделят властта с ГЕРБ. 

ДБ поведоха избирателите си на кръстоносен поход срещу задкулисието, а днес просят от него одобрение и просят някокво спасение така, че да си гарантират властта. Тяхната благословия, по-точно.

Всички те спечелиха за сметка на измамения избирател и демокрацията, допълни Радев. 

Политиката не е само интереси и математика за мнозинство. Не трябва да забравяме, че политиката е преди всичко и ценности. И гласуването днес ще покаже дали всички народни представители от тези партии са с ампутирано достойнство и са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи, коментира още президентът.