Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Да вземат ДНК от детето й, ако искат, тя знае, че това са пълни глупости и не обръща внимание

Бившият футболист на ЦСКА Станко Йовчев категорично заяви пред "България Днес", че семейството му не се познава с експремиера Бойко Борисов. Неговата сестра Мис Бикини 2006 Борислава Йовчева продължава да бъде замесвана в придобилото популярност разследване "Барселонагейт".

Станко Йовчев
Станко Йовчев

Според публикации хубавицата е живяла в скандално придобитото от Борисов имение в каталунската столица. Нещо повече - твърди се, че именно Бойко е баща на дъщеричката й Ема. Скандалът отново набра популярност, след като прокуратурата поиска имунитета на лидера на ГЕРБ, за да бъде разследван точно по тази афера. По въпросното досъдебно производство срещу Борисов са били събрани достатъчно доказателства за пране на пари. Още преди няколко години cпeциaлизирaнoтo звeнo зa бoрбa c кoрупциятa към иcпaнcкaтa прoкурaтурa рaзcлeдвa прoизхoдa нa 5 млн. eврo.

Името на Борислава Йовчева е замесено в аферата "Барселонагейт"
Името на Борислава Йовчева е замесено в аферата "Барселонагейт"

Повече по темата четете тук

За къщата в Барселона се спомена за първи път в разследване на испанската медия “Ел Периодико” в началото на 2020 г., когато Борисов беше премиер за трети път.

На 25 май 2023 г. лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше разпитан като свидетел по досъдебното производство "Барселонагейт". Няколко дни по-късно прокуратурата поиска имунитета на Борисов. 

В сряда бяха разпитани манекенката Ивайла Бакалова и бившият шеф на "Лукойл" Валентин Златев като свидели. 

"Знам достатъчно по този случай. Много хора знаят, но ги е страх да говорят. Казусът е очевиден за цяла България. Прокуратурата спеше досега, щастлива съм, че накрая се събуди. Получавала съм заплахи за живота си, но не се притеснявам, не искам охрана", каза Бакалова преди разпита си в прокуратурата. 

Бойко Борисов обяви, че няма да даде имунитета си доброволно. Според него искането на прокуратурата е с цел да няма правителство и той припомни, че две години е бил без имунитет. За Бакалова той коментира, че не я познава и дори не се е срещал с нея. 

Бойко Борисов
Бойко Борисов