Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Александър Маринов КАДЪР: NOVA NEWS
Проф. Александър Маринов КАДЪР: NOVA NEWS

"Това, което чухме от записите, разпространени от Радостин Василев, е безпрецедентно. Шокиращо е, че една партия съзнателно се готви брутално да наруши законите", заяви в сутрешния блок на Нова тв проф. Александър Маринов, съветник на премиера Гълъб Донев и шеф на Стратегическия съвет на президента Румен Радев.

„Вижте изявленията по отношенията на така наречените партньори. Николай Денков каза за Мария Габриел, че тя ще бъде взета като политически заложник”, допълни Маринов.

Той обясни и какво точно означава станалата известна от записа фраза „ала-бала с президента”.

„Всеки от нас поне веднъж в живота си е бил лъган от човек, на когото се е доверил. Радев ги възприе като хора, на които може да се разчита - не, за да бъдат неговата партия, а за да реализират промените, които една голяма част от обществото искаше да се случат. Разломът настъпи не защото те са казали: „Гледай си работата, не сме твоите момчета за всичко”, а защото тръгнаха да преследват свои собствени цели. Те се бяха впили в него като пиявици по време на предизборната кампания, за да ползват част от неговия авторитет. Според мен не по-малко от половината гласове, които получиха през есента на 2021 г., се дължат на това, че имаха доверието на президента и го излъгаха”, твърди Маринов.

Според него Румен Радев не готви политически проект за местните избори.

„Не оценявам високо аналитичните способности на Асен Василев и Кирил Петков. Това една манипулация с цел да се подтикнат участниците в заседанието да вземат решение. Размахват се плашила и Радев е най-голямото от тях. Смятам, че един разумен човек не би си представял дори тази хипотеза да е вярна, че той ще стъпи и ще се опре на хора, които имат по 2-3 и повече мандата от партията на неговите основни опоненти през годините. Между другото президентът, откакто е на този пост, навсякъде, където ходи се среща с кметове, независимо от коя партия са”, поясни съветникът на Донев.

По думите му между президента и главния прокурор няма лични отношения. Държавният глава няма нужда от подкрепата на обвинител номер 1, смята Маринов.