Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристиян Христов КАДЪР: bTV
Кристиян Христов КАДЪР: bTV

Той се обадил сам в bTV, преди да го задържат, и казал, че се страхува за живота си 

Това се случва малко след като Антикорупционният фонд публикува интервю с бившата съпруга на вече обвиняемия Петьо Петров - Любена

Часове преди задържането на Кристиян Христов преди пресконференцията му в БТА, той сподели какви са били отношенията му с Любена, бившата съпруга на Петьо Петров. Каза, че тъкмо е говорил по случая с МВР и разказа, че познава Любена, откакто бил вербуван да участва в „платени контрапротести”.

МВР задържа днес формалния собственик на „Изамет“ Кристиян Христов при опит да даде пресконференция на тема "Порочните методи за овладяване на съдебната система" в БТА, в която да изнесе данни за рекет, побой, палежи и корупция по случая „Осемте джуджета“.

„Няколко протеста, включително и протеста пред ВСС срещу агнешките главички, това са протести в които съм участвал, организирани от Любена Петрова срещу заплащане. Парите, за които аз участвах за протестите бяха между 100-150 лв. за протест”, каза Кристиян Христов пред bTV, малко преди ареста. 

Христов твърди, че заработил с Любена първо от лекомислие, а после под заплахи. Изпълнявал различни задачи, по принуда, че ще съсипят живота му.

„Да снимам най-различни хора по заведения - магистрати, политици и служители на МВР, снимам ги в срещи, в които не би трябвало да са. Любена често започна да се вижда с едно лице, което на по-късен етап стана разпознаваемо, а именно Иван Гешев“, каза Христов.

Мъжът разказа още, че организирал побой над младеж и палеж на цех близо до София отново под чужди нареждания. Твърди, че говори сега от страх за живота си.

„Би могло да се случи така, че да ме арестуват да ми образуват много дела“, каза още Христов.

 Задържането на Кристиян Христов е по прокурорско искане, казаха от МВР. А засега от прокуратурата не потвърждават.

„Има постановление на районната прокуратура, което е изпълнено в случая. Призовавам МВР да не бъде замесвано във войните нито между различни институции и техни представители, нито пък вътре в отделните институции“, каза вътрешният министър Иван Демерджиев.

В същото време Антикорупционния фонд излъчи интервю с Любена Ангелова - бивша съпруга на разследвания за търговия с влияние собственик на „Осемте джуджета“ Петьо Петров, известен с прякора Еврото, която също разказва за натиск, компромати и корупция с участието на висши магистрати.

Жената от разказа, Любена, отрече да е нареждала на Христов каквото и да било.

„Кристиян Христов е незначителен човек, който беше и продължава да е момче за всичко на Петьо Петров. Той лъже. Аз бях жена на Петров, но не аз движех делата му, и няма как да съм го заплашвала Христов да извърши това, за което твърди“, каза бившата жена на Петьо Петров.

В интервюто за Антикорупционния фонд тя заявява, че главният прокурор Гешев „никога не е ходил в заведението „Осемте джуджета“. И говори срещу бившия си семеен партньор Петров, с който до 2020 г. управлявали „Осемте Джуджета“.

„Прочетох писмото, което е изпратено на главния прокурор, до 10 часа да си подаде оставката, иначе седял сам на ръба на скалата, Мечо Пух. Това са изрази, които Петров употребяваше по 5-6 пъти на ден и в това писмо аз съзирам него, това няма вариант да е писано от друг човек“, каза Любена Ангелова.

Любена казва и имена на магистрати, посещавали заведението и обменяли „парични суми“. Сред имената е и това на заместник главния прокурор Борислав Сарафов. Той нарече интервюто „инсинуации“.