Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков КАДЪР: bTV
Кирил Петков КАДЪР: bTV

"Викат ме като свидетел по тема, с която всъщност още не съм запознат. Сега ще разбера по коя тема. Ако е като при Асен Василев, предполагам по темата за заплахите на Радостин Василев, която той сам опроверга, така че се надявам, че ще бъде кратка среща". Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков пред журналисти преди разпита му в прокуратурата.

"Нямам абсолютно никакви притеснения. Това е хубавото, когато човек няма за какво да се притеснява и се чувства, че прави правилните неща за всяка стъпка. Не че имаме голямо доверие на прокуратурата, трябва да сме честни, защото виждаме, че те заемат доста силни политически позиции, играят го по едни и същи дела, хем на трупчета, хем се появяват, но в моя случай съм просто като свидетел", така Петков отговори на въпрос за това как ще гласува парламентарната група на ПП-ДБ за имунитета на Борисов.

Той посочи още, че бил умопомрачен от това, което казали вчера шефовете на служби.

По думите му Весела Чернева е един от най-честните и компетентни експерти.  

Припомняме, че Радостин Василев разгласи записи от национален съвет на ПП, на който Кирил Петков и Асен Василев обясняват как ще извършват чистка в администрацията и службите. Василев потвърди и, че не е бил заплашван от Василев и Петков. Във вторник американският посланик Кенет Мертен отрече да е обсъждал с някого имена за спецслужбите.

Поводът за неговия коментар са думите на Асен Василев в записа, разпространен от Радостин Василев: "По предложение на министър-председателя парламентът ще утвърди ръководители на ДАНС, главния секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО, мисля, и военно, не знам дали ще опитваме. Това са наши хора, които са определени от посолството, даже имената са синхронизирани с посолствата".