Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петьо Петров е обявен за издирване.
Петьо Петров е обявен за издирване.

Бившият следовател Петьо Петров вече е обвинен за принуда и правене на незаконни записи и следене. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура. Петров е обявен за издирване.

Петров е разследван, че от 2018 г. до края на май е принуждавал различни хора да правят неща, които не искат. За целта и ги заплашвал. Другото обвинение на бившия следовател е, че се занимавал с незаконно следене. 

Ето и цялото съобщение на Софийската районна прокуратура:

Във връзка с големия медиен интерес относно съвместната акция на Софийска районна прокуратура и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, проведена на 30.05.2023г. на няколко адреса в гр. София, съобщаваме следното.

На 29.05.2023 г. Софийска районна прокуратура се самосезира след разпространена информация в медиите, касаеща извършени престъпления по чл. 143, ал.1 и по чл. 339а, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебното производство за това, че от 2018 г. до 29.05.2023 г. в гр. София, различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си като за това е употребено заплашване, както и за това, че за посочения период без надлежно разрешение, което се изисква по закон, е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

По досъдебното производство към наказателна отговорност е привлечен П.П., но постановлението за привличане към момента не му е предявено, тъй като въпреки проведените оперативно-издирвателни мероприятия, местонахождението му не е установено. Обвиняемият е обявен за общодържавно издирване.

До момента в хода на разследването са извършени множество действия – разпитани са свидетели и са извършени претърсвания и изземвания на различни адреси на територията на гр. София. Предстои назначаване и изготвяне на множество експертизи, както и разпити на още свидетели.

В случай че в хода на досъдебното производство се съберат доказателства за друго извършено престъпление, обвинението ще бъде прецизирано и ще се прецени налице ли са основания за привличане към наказателна отговорност на други лица.

Разследването по случая продължава.