Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгени Петров
Евгени Петров
- Наглост! Само това е определението за изказването на председателя на ДКЕВР Дявол Семерджиев. Цитирам: "Цените на тока според нас са СПРАВЕДЛИВИ. Не приемам обвиненията..." и т. н. Разбира се, че са справедливи. За монополите - електроразпределителни дружества, мултинационални корпорации и олигарси, които бълват зелена енергия на почернящи цени. Ами браво. Ръкопляскайте сега, че сме привлекли чужди инвеститори. Едните ни дерат с цената на произведения ток, а другите с това, че ни го доставят. И така от царя през Станишев до Бойко. Тук си припомням думите на незабравимия Радой Ралин: "Търпи народът наш, той има 500-годишен стаж.." 
- Покрай успеха с еврооблигациите Дянков се превърна в политически обединител. Ето защо: "Чухме се с много хора, с политици. И Пламен Орешарски ме поздрави, Мартин Димитров пръв ме поздрави даже. Милен Велчев още не ми е звънял, но ми писа, че вижда, че нещата вървят добре. Иван Костов ми написа хубаво съобщение. Данчо Цонев също..." Е, сега остава да му се обади и Първанов и идилията ще бъде пълна. Чудя се само защо Бойко не беше на борсата да пререже... пардон, да удари звънеца за начало на търговията.
- Над 1000 души се събраха пред общината във Варна в защита на Морската градина. Четирима - задържани. В резултат Морската градина почти отърва строежите, тухлите и бетона с одобрението на премиера. Преди време над 1500 окупираха Орлов мост в София, десетина задържани и след това един лобистки закон падна под зоркото око на премиера. Преди същото стана със закона за ГМО и шистовия газ. Ами то Бойко бил много лесен, бе... Въпросът е защо първо се пишат калпави закони, които след това да се отменят. 
- За пожара над Бистрица. Властта: "Огънят е овладян, действаме в синхрон." Доброволци: "Огънят се разраства, хаос и прахосничество на човешки ресурс". Борисов: Давам му още два-три часа." Когато на следващия ден премиерът се качи лично на Витоша, огнището се бе свряло в миша дупка. Пък "24 часа" елегантно се будалка: "Бойко закри пожара".
- Учени от ЦЕРН обявиха в четвъртък, че са открили Хигс-бозона или божествената частица, но не били 100-процента сигурни. Правилно, по това време Бойко Борисов инспектираше магистрала "Марица", а след това и пожара над Бистрица. После залови тонове хашиш в склад в Мировяне. Така, че уважаемите учени най-вероятно грешат.
- След оливането с цената на тока парламентът ще създаде постоянна комисия за наблюдение на ДКЕВР и лично на нейния председател. Както е известно - искаш ли една работа да се сговни - прави комисия. И - забележете - съставена от същите тези депутати и техните предшественици, които създадоха лобисткия закон за енергетиката, допуснаха "печатна" грешка за милиарди и създадоха условия за поетапно одиране на кожата на българина. На това баба ми викаше: "Чакай от умрял писмо."
- Чета в пресата: "Премиерът Борисов влиза в учебниците по история за 11-и клас, ще го изучават от есента." Е, за това вече тройната коалиция няма никаква вина.