Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гешев
Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев отказа да коментира предложението за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. В Бургас той участва в международна конференция за киберпрестъпленията, трансграничната престъпност и прането на пари.

"Няма да коментирам, приятен ден. Тук съм за участие в конференция, така че това е основната тема", каза Гешев пред bTV.

По-рано Бойко Борисов заяви категорично, че няма да се откаже от имунитета си. 

„Трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва", каза председателят на ГЕРБ. „Две години бях без имунитет, но нямаше съдебна реформа. Сега има приет закон и веднага започнаха да искат имунитетите. Аз виждам атака и срещу ПП-ДБ“, коментира Борисов.

„Снемането на имунитета на Бойко Борисов зависи от него. Тук има специфика. Делото се влачи от три години. По закон максималният срок на разследване е два месеца. Това е от делата на трупчета. През този период от време Бойко Борисов нямаше имунитет. Това е целенасочена атака срещу Борисов и е атака, която цели да се провали вторият мандат за съставяне на правителство“, коментира съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов в „Тази сутрин“.