Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИВАН ДЕМЕРДЖИЕВ
ИВАН ДЕМЕРДЖИЕВ

МВР служи единствено на народа, нямам данни за проблеми в службите

Има ясни данни за конфликт между покойния Красимир Каменов - Къро и въпросния господин с прякор Ами (б.р. визира се Размиг Чакърян), но трябва да се изяснят редица обстоятелства, преди да се правят изводи, коментира вътрешният министър Иван Демерджиев. 

Красимир Каменов-Къро
Красимир Каменов-Къро

Припомняме, че обявеният за издирване Красимир Каменов - Къро и още трима души, сред които съпругата му, бяха застреляни в къща в края на миналата седмица в Кейптаун от въоръжени мъже.

Демерджиев коментира и акцията от сутринта в столичен ресторант. Уточни, че тя е част от няколко акции и е провокирана от "активността на прокуратурата". МВР съдейства по конкретни искания, които се планират и извършват от прокуратурата.

Името на Петър Петров - Еврото също е било в списъка с имена, споменавани при проверките. За повече въпроси обаче той посъветва да се търси прокуратурата. Утре МВР изпраща свой служител за ЮАР във връзка с убийството на Къро, той ще събере информация и за убийството на семейство Димови от 2018 г.

Относно нашето МВР – гарантирам, че откакто аз съм министър на вътрешните работи, за "наше МВР" може да говори единствено българският народ. МВР в момента не служи на никого – нито на политическа, нито на икономическа, нито на чужди сили, от какъвто и да е характер. Нито се отчита на такива“. Така вътрешният министър Иван Демерджиев коментира записа, разпространен от Радостин Василев, в който депутати от "Промяната" обсъждат чие е МВР.

Доколкото знам, не изтекоха записи, изтече среща, която е проведена онлайн и е била достъпна на много хора, добави той.

„Коментарите по отношение на службите ми изглеждат странно. Службите, с които работя много тясно, всички служби за сигурност, се стремят да поддържат реда в страната, да противодействат на престъпността, включително на влиянието на чужди служби, каквото има немалко на наша територия, или поне опити за такова влияние. Аз лично нямам данни за проблеми в работата на службите. Ако имах, щях да докладвам на премиера и на президента, както и на НС“, категоричен бе той.