Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мустафа Карадайъ СНИМКА: Румяна Тонева
Мустафа Карадайъ СНИМКА: Румяна Тонева

В декларация от името на ДПС лидерът на движението Мустафа Карадайъ избра да се обърне към ГЕРБ. И ги предупреди: "Порочната сватба от последните няколко дни, ако се случи, при това недоверие на обществото, ще сме свидетели на онова от 10 януари 1997 г. - българските граждани ще нахлуят в тази сграда".

Той попита ГЕРБ дали са част от порочния процес на рушене на демокрация, държавност и държава, от деинституционализация на държавата. Или сте демократи и защитници на демокрацията, както сте се самонарекли?, попита още той.

Карадайъ се закани, че ДПС категорично ще защитят демокрацията, държавността и държавата. Призоваваме всички национално отговорни партии и всички национално отговорни граждани с разум и отговорност да защитим демокрацията, настоя той.

А декларацията му освен с "уважаеми дами и господа", започна и с ироничното "уважаеми джентълмени". Той припомни и т.нар. "Голяма екскурзия" през 1989 г. 

34 г. след тези събития сме свидетели на тотален разпад на държавата и държавността, посочи той. "Умнокрасивитетът се опитва да се представи като заместител на държавните органи и институции. от медиите знаем как някои самонадеяни, самозабравили се нарушители на конституцията и на законите, на граждански и човешки права, няма държавни институции, а самите те се правят на Рамбовци и незаконно арестуват опозиционни партийни функционери, нахлуват в домове. Денс се опитват да узурпират цялата власт и да разрушат и службите за сигурност. Вече чуваме заявки как е ще натикат в ъгъла и ще ликвидират опозиционни партии и лидери. Това е пълзящ фашизъм за налагане на диктатура на красивоумнитета. Какво още чакаме да се случи - това, което бе през 1996-1997 г?", изтъкна той.