Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков СНИМКА: Румяна Тонева
Кирил Петков СНИМКА: Румяна Тонева

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков се връща спешно от срещата на европейските лидери в Братислава. Причината са думите на президента Румен Радев втвърди при връчването на втория проучвателен мандат на ПП-ДБ. Държавният глава обяви в понеделник, че връчва мандата, защото е длъжен, но той вече компрометиран заради торпилирането на българския суверенитет, наклеветяването и планираната чистка в службите и държавната администрация, заявката за вмешателство в изборите чрез овладяване на МВР и дискредитиране на лидерите на европейски институции и името на България в онези записи.

"След това, което видях при вчерашното връчване на мандата, реших да се върна в България един ден по-рано от срещата на много от европейските лидери на форума GLOBSEC в Братислава. Нагледно видяхме атака срещу парламентарната република. Никой не може да си позволи да призовава България да няма редовно правителство, никой не може да слага бюджета и парите на хората на заден план заради личните си властови амбиции. Няма да позволим България да поеме бърз курс към Евразия и да загуби свободата и демокрацията си", написа Кирил Петков във фейсбук.  И бе категоричен, че има нужда от редовно и про-европейско правителство час по-скоро, както и от стабилно Народно събрание с дълъг живот.

"Днес отново истинският гарант за демокрацията - хората от площада, ще заявят, че автократичните амбиции няма да се реализират, дори когато службите, назначени от президентството, са впрегнали целия си ресурс - но не в защитата на националната сигурност, а в производство на политически компромати. Не ни е страх и няма да се откажем!", написа още той.