Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РАДОСТИН ВАСИЛЕВ
РАДОСТИН ВАСИЛЕВ

Асен Василев и Кирил Петков не са ме заплашвали. Това коментира в парламента напусналият ПП-ДБ депутат Радостин Василев.

"Бях призован в районна прокуратура, която се е самосезирала и дадох обяснения в качеството си на пострадал. От тях не съм заплашван. Всичко останало е част от досъдебно производство. Дори аз ,като пострадало лице, не знам всички данни", каза той и призова да не се правят спекулации.

"След пресконференцията, която направих, получих сериозни заплахи от различни места, те са обект на проверка. Кирил Петков и Асен Василев не са ме заплашвали за нищо никога", настоя отново той. Василев все още е под охрана на МВР. "Те са 24 часа с мен във връзка и с тези неща, за които явно има достатъчно данни", каза той. Василев подчерта, че не е подавал никакви сигнали срещу съпредседателите на ПП, "защото няма за какво".

"Това, което направих мисля не е правил никой български политик до момента. То предизвика не да хвърлим камъче в блатото, направо да хвърлим багер и да го изринем, за да видим истинското лице на българската политическа класа. Аз направих този запис, не се срамувам по никакъв начин, защото сме свидетели каква уйдурма се опитват да направят ПП и ГЕРБ. Българското общество не ги е пратило тук за това. Не съм принуждаван от никого, исках да покажа на българското общество какво става", каза той. Василев обяви, че няма други записи.

"Аз съм подкрепил антикорупционната политика на Петков и Василев като министри. Явно няма да се залага на нея, щом се коалират с ГЕРБ.", каза той и подчерта ,че не би подкрепил коалиця с ГЕРБ. 

Той обяви, че политическият му проект вече е в ход, но отказа да сподели кои лица ще влязат в него. За това не търсел подкрепа от посолства. Президентът също нямало как да е зад него, защото това противоречи на конституцията.

Минути по-късно Василев официално стана независим депутат.