Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тома Биков Кадър: NOVA
Тома Биков Кадър: NOVA

Вероятно най-различни фактори не искат да има кабинет. Според мен им се помага и от страна, най-вече, на колегите от ПП. Защото скандалът, който се разрази, идва най-вече от ПП. Всички страни в този спор – и Кирил Петков и Асен Василев от една страна, и Радостин Василев, са депутати от ПП. Става въпрос за Националния съвет на ПП, на който се говорят скандални неща.

Това заяви пред NOVA депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков в отговор на въпроса кой не иска да има кабинет.

„Този запис звучи като абсолютно автентично заседание на този орган и никой не е отрекъл неговата автентичност. Кой и в каква позиция е ходил да преговаря и с кое посолство? Ние нито сме направили правителство, нито има мандат за това. Има необходимост от много ясно обяснение какво се случва”, категоричен е Биков, коментирайки изтеклите записи от заседанието на Националния съвет на ПП.

По думите му в групата на ГЕРБ има различни мнения по въпроса, но „ние обсъждаме тези неща на няколко заседания през последната седмица”. „Ако изтече запис от тях, ще видите, че разговорът е далеч по различен от това, което чухме. Твърдях, че трябва да има непартийно правителство. Твърдя, че е невъзможно в момента да има еднопартиен кабинет на ПП при това положение. Няма да искаме никакви министерски кресла. Твърдя, че трябва да бъдат излъчени хора, които са отдалечени от партийните ръководства”.

И допълни: "ПП трябва да преосмислят кабинета си. Половината ни депутати са били министри. Ако си мислите, че детската им мечта е да са министри и то в момент, в който трябва да се стабилизират публичните финанси - грешите. Никой няма ищах за това".