Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каменов - Къро
Снимка: Интерпол
Красимир Каменов - Къро Снимка: Интерпол

Районът в Кейптаун, където бяха открити труповете на четирима българи, един от които се счита, че е на Красимир Каменов, известен като Къро, е патрулиран от денонощна охрана, според местните медии. Това подсказвало, че става дума за умишлено нападение, а не за обир или подобно престъпление.

Продължава разследването на покушението в имението в Кейптаун.

Труповете на Каменов, втората му съпруга - бившата манекенка Гергана, бодигарда им и детегледачката бяха намерени в 8,20 сутринта в дома им в Кейптаун, става ясно от изявление на говорителя на южноафриканската полиция Андре Траут.

По данни на журналист, който е сред първите озовали се на местопрестъплението, жертвите са били с огнестрелни рани в главата.

Интереси в легалния бизнес, отмъщение, конфликти покрай трафика на дрога и контрабандата, свидетелски показания по наказателни дела в чужбина, включително за криптопирамидата “Уанкойн” на Ружа Игнатова.

Това са част от версиите на приближени на Красимир Каменов - Къро у нас и на разследващи, които са работили по ликвидирания в РЮА бизнесмен.

Той беше издирван с червена бюлетина в Интерпол по обвинение като подбудител на убийството на Любомир Иванов - Любо Полицая.

Къро е един от представителите на силовите групировки у нас, който оцеля в годините на прехода. В миналото името му се свързваше с това на Христофорос Аманатидис - Таки, а двамата бяха сочени за приближени на Георги Илиев и ВИС-2. Развалят приятелството си преди няколко години.

Въпреки че беше известен като наркобос, Къро никога не е имал подобни обвинения. За разлика от Таки, който беше обвинен за лидер на наркобанда през 2009 г., след което избяга в Дубай и го търсиха с Интерпол. През 2014 г. обвиненията бяха свалени. Официално Къро има бизнес у нас с паркинги, зеленчукова борса, но неофициално името му се свързва с наркотрафик, контрабанда и фабрики за нелегални цигари. Както и със “златния гьол” на ГКПП Капитан Андреево, който контролираше чрез свои приближени допреди няколко години. След това го овладяха бивши негови служители, а интересите около гьола бяха едно от разкритията на последното редовно правителство. Освен легален бизнес в България Къро е имал мащабна дейност и в чужбина, както и контакти с различни групировки.

В първите часове на разследването в РЮА не се съобщава дали убийството му има българска следа, или е заради конфликт извън страната.