Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков СНИМКА: Румяна Тонева
Кирил Петков СНИМКА: Румяна Тонева
  • Дошло е време разделно - или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България, каза Петков по адрес на прокуратурата и службите
  • "Странно" било, че президентът Румен Радев бави връчването на мандата, след като акад. Николай Денков и Мария Габриел от ГЕРБ са обявили, че има разбирателство за кабинет

"Обявяваме информация за активно мероприятие срещу ПП и "Демократична България" и възможността за създаване на редовно правителство. Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в НС и нашите офиси, по време на Изпълнителен, Национален съвет, срещи в Народното събрание. Записи както на хора от ПП, така и на хора от ДБ. Използвани са записващи устройства в нашите зали", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. В момента ПП се събират в столичен хотел, за да обсъдят окончателния вариант, с който акад. Николай Денков ще се опита да състави правителство с втория мандат.

"Използвани са записващи устройства, извадки от видео разговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство. Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководства. Но ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители, отдели”, добави Петков. Прокуратурата също знаела, че минат ли предстоящите законопроекти, тя може "да бъде прочистена от дълбокото задкулисие"

"Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство", заяви Петков.

"Дошло е време разделно - или ние ще успеем да сменим тях, или те ще разбият нас и България", каза Петков по адрес на прокуратурата и службите.

Като инструмент за това Петков посочи, че е използван „емоционално нестабилен политик” - Радостин Василев, който се разследва от главния прокурор Иван Гешев. Петков засегна и взимането на имунитета на Василев - той първо бил окей да си го запази, впоследствие се отказал. "Той е ядосан, че не беше предложен за министър. Личната му амбиция да бъде министър на спорта и отказът да бъде в този кабинет го доведе до емоционална нестабилност", обвини Петков доскорошния си съюзник. Василев лично се бил похвалил, че има подкрепата на "държавни центрове на власт, които не искат съставяне на правителство". Твърдял, че има и подкрепа от "лица от тъмния сектор".

Петков обвини Василев, че има надежда да започне свой политически проект като помогне "да взриви държавата".

"Над 10 часа записи са синтезирани в 4 минути", каза още Петков. Записите на Василев представлявали отделни фрази и думи, извадени от контекст. Имало верни изречения, но сглобени така, че да дадат грешно внушение.

Той даде примери: "Бойко Борисов е само медиен противник", "Ще изперем Борисов", "Той е наш приятел", "Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитета на Борисов, реално има схема за неговото пазене", "Мария Габриел е жена на мъжа си, няма политическа тежест", "Няма да се борим срещу корупцията, не ни трябва Фалконе, няма да се борим срещу мафията.", "Службите ще бъдат променени изцяло и новите назначения са съобразени с посолството.", изреди Петков, без да пояснява откъде ПП са се сдобили със записите, които Василев ще изнесе утре.

Имало извадени думи от контекст и за бъдещи кандидати за кметове. Петков неколкократно подчерта, че думите са подбрани с цел шантаж и дестабилизация.

Налице е активно мероприятие на дълбоката държава - публични убийства в чужди държави, записи на политици, опити за шантаж и манипулации, за предизвикване на международни скандали. Някой иска да спре съдебната реформа и реформата в службите. Някой иска да попречи на България да има стабилно правителство. Дълбоката държава да остане непоклатима. Няма да стане това", закани се Петков, наричайки Радостин Василев "инструмент на превзетата държава и службите".

Нас не ни е страх, докато България не стане нормална държава, ние ще продължим да говорим. Всички тези хора около мен са гарант за това, каза още той, докато зад него бяха депутатите от ПП.

Петков не е сигурен кои са службите, дали са МВР, или ДНАС, или в какъв комплект. Той припомни, че те искат да сменят шефовете във всички служби и да ги "изчистят един път завинаги след 30 години". 

"Странно" било, че президентът Румен Радев бави връчването на мандата, след като акад. Николай Денков и Мария Габриел от ГЕРБ са обявили, че има разбирателство за кабинет. А точно утре Василев щял да дава пресконференция. "30 години имаме превзета държава и всички знаем, че България изглежда фасадно добре, но отвътре е изгнила в нейната държавност. Това избива. Днес чуваме, че мафиоти са застреляни, тази изгнила система идва на повърхността. Единствената промяна сме ние. Те се опитват с последни сили и реален шантаж да q взривят, защото искат България да остане тяхна, а не на всички българи", заключи Кирил Петков.

                                                      

Кирил Петков СНИМКА: Румяна Тонева
Кирил Петков СНИМКА: Румяна Тонева
Кирил Петков СНИМКА: Румяна Тонева
Кирил Петков СНИМКА: Румяна Тонева
Кирил Петков СНИМКА: Румяна Тонева
Кирил Петков СНИМКА: Румяна Тонева
Кирил Петков СНИМКА: Румяна Тонева
Кирил Петков СНИМКА: Румяна Тонева