Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мирослав Севлиевски
Мирослав Севлиевски

„Имаме лимонена коалиция. Всички, които участват в нея, са с лимон в устата. Така ще изкарат целия си мандат. Което е хубаво за народа. Дали е горчиво в устата на политиците – за народа е без значение. Важен е резултатът за народа”, заяви в "Здравей, България" политологът и бивш министър на енергетиката Мирослав Севлиевски.

„Аз се придържам към максимата, че когато определени политически действия са продиктувани от тежка и желязна необходимост – те не трябва нито да бъдат порицавани, нито възхвалявани. Просто беше направено необходимото. По-скоро бих казал браво за формулата, която е оригинална. И ще е добре, ако българската демокрация я включи в своите прецеденти. това е напълно възможно. Оттук нататък ме интересува повече как ще функционира, какви компромиси ще бъдат правени при приемането на бюджета и как точно ще се съхрани тази коалиция след местните избори, където ГЕРБ със сигурност ще загуби позиции”, подчерта политологът Светослав Малинов.

„Все едно как ще наричаме това обединение – съюз или коалиция – това е възможност. Една от не многото възможности да се прекрати веригата от служебни правителства”, посочи финансистът Левон Хампарцумян.

Светослав Малинов Кадър: БНТ
Светослав Малинов Кадър: БНТ