Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Иванов. Кадър БНТ
Христо Иванов. Кадър БНТ

"Ако този път въпреки обещанията съдебната реформа отново бъде обърната с хастара нагоре, този човек ще си подаде оставката. Това е логиката на втория мандат". Такава заявка за премиер даде Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България в предаването "Панорама" по  БНТ.

"Виждам сериозна необходимост, шанс с втория мандат", каза Иванов.

"Когато г-жа Габриел представяше своите приоритети, представи като пръв решаването на политическата криза. Трябва да погледнем защо съществува това разединение и недоверие, при положение, че всички говорим еднакви неща, като приоритети. Фундаменталният проблем е, че хората не могат да повярват. Решението е съдебна реформа", обясни Иванов. 

Според него от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" искат фигурата на главния прокурор заради нейната политизация. "Да не говорим за премахването  на фигурата, а за опразняване", обясни Христо Иванов. "Гешев се появи и каза: имах едни приятели, с които не се занимавах. Но сега вече не са ми приятели и ще се занимавам. Това беше демонстрация за всичко тайно през последните 30 години, но сега вече е явно", каза още Иванов.

Според него трябва да решат в дълбочина политическата криза, като започнат от съдебната реформа. 

"Гешев, за съжаление е срам на българската прокуратура, нарече политиците боклук", коментира Иванов.

Носителят на първия мандат може да намери 120 гласа, но не е сигурно, че ще намери ресурс за тези промени, категоричен бе Иванов.